Κάποτε θα τα αφηγούνται όλα αυτά που περάσαμε οι μεταγενέστεροι και θα γελάνε

Από εκεί και πέρα, για να διασκεδάσουμε τις εντυπώσεις, σκέφτομαι ξανά και ξανά τα τελευταία χρόνια.

Πιο πολύ απ’ όλα με εκνευρίζει το δόγμα των «επιΜένουμε Ευρώπη», όλοι αυτοί οι φιλελεύθεροι σαλιάρηδες που μας τα κάνανε καρπούζια με τις τρομοκρατίες τους· άλλο που οι πολίτες τσίμπησαν.

Θυμάμαι τη δήλωση του Δημήτρη Καμμένου, μετά το δημοψήφισμα, πως, αν βγαίναμε την επομένη από το ευρώ, η Ελλάδα θα κατακλύζοταν από πρόσφυγες που θα εγκλωβίζονταν λόγω της παράλληλης εξόδου μας από τη Σένγκεν και του κλεισίματος των συνόρων (εδώ χειροκροτάτε).

Θυμάμαι όλους αυτούς τους νενέκους να μιλάνε για την οικονομική καταστροφή της χώρας σε περίπτωση που δεν υπογράφαμε τα μνημόνια (εδώ χειροκροτάτε).

Θυμάμαι όλους τους νεοδημοκράτες να μιλάνε για τις φρεγάτες στο Αιγαίο την επομένη της ρήξης (εδώ χειροκροτάτε).

Θυμάμαι τους πασόκους -τους original- να μιλάνε για εκτόξευση της ανεργίας και την απογείωση του χρέους έξω από τα μνημόνια, όπως επίσης και την μακροχρόνια ύφεση της οικονομίας μας αν επιστρέφαμε σε εθνικό νόμισμα (εδώ χειροκροτάτε).

Θυμάμαι το 2012 τους παπαγάλους των ΜΜΕ να τρομοκρατούν τους ‘Ελληνες πως θα τρώνε από τα σκουπίδια (1 στα 2 νοικοκυριά ζει κάτω από το όριο της φτώχειας πλέον).

Θυμάμαι τους φιλελέρες να μιλάνε για μια χώρα τύπου Βόρειας Κορέας, όπου δεν θα θέλει κανείς να επενδύσει και παράλληλα οι υπάρχουσες επιχειρήσεις θα κλείσουν ή θα μεταναστεύσουν – στο μεταξύ οι μισές επιχειρήσεις έκλεισαν λόγω κρίσης, χιλιάδες ΑΦΜ πήγαν στη Βουλγαρία και αλλού και οι επενδυτές, τι να πω, κάνουν ουρά (εδώ χειροκροτάτε).

Θυμάμαι όλους αυτούς που τα τελευταία χρόνια μιλούσαν για τον εκμηδενισμό του ελληνικού τουρισμού εκτός της ΕΕ και θέλω να τους τρίψω στη μούρη το φετινό καλοκαίρι που πραγματικά θα τους μείνει αξέχαστο (ακόμα δεν βαρεθήκατε να χειροκροτάτε;).

Νομίζω τα μόνα που απομένουν είναι το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας και οι πολύωρες διακοπές ρεύματος, ώστε να συμπληρωθεί το παζλ και να πάθουμε μέσα στα μνημόνια και την ΕΕ, όσα υποτίθεται ότι θα παθαίναμε εκτός.

Θα ήθελα να πω σε αυτό το σημείο, πως πρέπει να μας δώσουν από τώρα το Νόμπελ Λογοτεχνίας -και όχι το Ειρήνης- για αυτά τα παραμυθένια έξι χρόνια και την γενικότερη στάση που επιδείξαμε.

Read more: http://pitsirikos.net/2016/03/%ce%b5%ce%b4%cf%8e-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%ac%cf%84%ce%b5/#ixzz43MPN9Clo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s