Να μικρέ κατεργαράκο!

λουκ2
Το δεδικασμένο στο οποίο βασίστηκε η σοφή απόφαση που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου για τον Παπακωνσταντίνου

«Συμβολικό στιγματισμό» του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου χαρακτήριζαν πολιτικοί κύκλοι την απόφαση των 13 δικαστών του Ειδικού Δικαστηρίου να επιβάλλει την πλημμεληματικού χαρακτήρα ποινή της φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή για την αλλοίωση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ.

Την ίδια στιγμή έντονη αίσθηση προκάλεσε η σύνεση του προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου Νικόλαου Πάσσου προς τον κ. Παπακωνσταντίνου να «είναι προσεκτικός στο μέλλον», αλλά και η επίκληση που έκανε ο κ. Πάσσος: «Και μηκέτι αμαρτάνετε».

Ειδικότερα, ο κ. Πάσσος μετά την εκφώνηση της καταδικαστικής απόφασης είπε στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου:

«Κύριε κατηγορούμενε το δικαστήριο εξάντλησε την επιείκειά του σε εσάς, πέραν από τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες, ελπίζουμε αυτό να αποτελέσει οδηγό στη μελλοντική ζωή σας.

Αν και όπως φάνηκε δεν θα ασχοληθείτε εκ νέου με την πολιτική, καθώς την έχετε εγκαταλείψει. Να είστε προσεκτικός γιατί η ποινή ανεστάλη επί τριετία, αλλά αν διαπράξετε κι άλλο αδίκημα θα εκτίσετε και αυτή την ποινή».

Και κατέληξε ο κ. Πάσσος: «Και μηκέτι αμαρτάνετε».

Με άλλα λόγια ο κ. Πάσσος χρησιμοποίησε τμήμα της φράσης που είχε πει ο Ιησούς στον παράλυτο που θεράπευσε στην Ιερουσαλήμ: «Ἴδε ὑγιὴς γέγονας· μηκέτ ἁμάρτανε, ἵνα μὴ χεῖρόν σοί τι γένηται».

Όμως, δεν πέρασε απαρατήρητη και η φράση της εισαγγελέως της έδρας Ξένης Δημητρίου λίγο πριν το δικαστήριο αποφασίσει για το ύψος της ποινής: «Αυτή η δίκη δεν είναι δίκη του κ. Παπαπακωνσταντίνου. Είναι μια δίκη για τον ελληνικό λαό, τον οποίο ευτέλισε και διέσυρε και κόστισε πολλά εκατομμύρια. Ακριβώς γιατί έχει αυτά τα προσόντα, γι’ αυτό δεν δικαιούται το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου».
http://www.protothema.gr/politics/article/462467/sumvolikos-stigmatismos-i-apofasi-tou-dikastiriou/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s