Συνεννόηση για τους «ημετέρους»!

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι αποσπασμένοι στα γραφεία βουλευτών και κομμάτων θα αξιολογούνται από τους βουλευτές που τους απέσπασαν. Τη σχετική τροπολογία κατέθεσαν βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ενταγμένη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το Μεταναστευτικό Κώδικα, ο οποίος ψηφίστηκε χθες.

Εκτός από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους την υπερψήφισε και η ΔΗΜΑΡ, ενώ ουσιαστικά είχε και την έμμεση αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ που επέλεξαν να ψηφίσουν «παρών». Εξαίρεση στο διακομματικό κανόνα ήταν οι ΑΝΕΛ, καθώς καταψήφισαν τη σχετική τροπολογία, που στην πραγματικότητα συνιστά τον απόλυτο συντονισμό του πολιτικού συστήματος. Με σκοπό το βόλεμα των «ημετέρων».

Τα κόμματα συνεννοήθηκαν. Την ίδια ώρα όμως, άλλες, πολύ μεγαλύτερες κατηγορίες εργαζομένων, στο Δημόσιο, αλλά κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, που πλήττονται και μάλιστα άγρια, δεν τυγχάνουν της ίδιας διακομματικής ευαισθησίας και ευεργετικών τροπολογιών. Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Να αξιολογούνται οι συγκεκριμένοι δημόσιοι υπάλληλοι από τους βουλευτές για να μη χάσουν τη δουλειά τους. Δεν διαφωνούμε. Τίθενται, όμως, προφανή ερωτήματα. Λόγου χάρη, γιατί δεν αντιμετωπίστηκαν με την ίδια ευαισθησία οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που επί μήνες τώρα διεξάγουν μεγάλο αγώνα να επιστρέψουν στην εργασία τους;

Το πολιτικό σύστημα γνωρίζει άριστα να εξυπηρετεί όσες κατηγορίες εργαζομένων συνδέονται μαζί του επαγγελματικά. Τους κοντινούς. Τους οικείους. Αγνοεί, όμως, πλήρως τι σημαίνει να υπηρετείς με δικαιοσύνη τους μη ευνοημένους, που είναι και η πλειονότητα των Ελλήνων εργαζομένων στο Δημόσιο, κυρίως βέβαια στον ιδιωτικό τομέα.

Το ίδιο σύστημα, με τις τεράστιες παθογένειες, την ανεπάρκεια και την αναξιοκρατία που το χαρακτηρίζουν, είναι ένοχο γι’ αυτή την καταστροφή που τώρα βιώνει ο τόπος. Και συστατικό γνώρισμα αυτού του ένοχου συστήματος είναι η προνομιακή έως σκανδαλώδης αντιμετώπιση των ολίγων εις βάρος των πολλών.

Καμία ευαισθησία για τις χιλιάδες των εργαζομένων που δεν υπηρετούν στα γραφεία της κεντρικής εξουσίας, βουλευτών και κομμάτων. Σε αυτούς το σύστημα επιφυλάσσει ακόμη και απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες, ανασφάλεια, τρομοκρατία, αδικία, απόλυση. Δυστυχώς, αυτή είναι η εικόνα της δημοκρατίας σήμερα στην Ελλάδα και του τρόπου που λειτουργεί. Ρουσφέτια μεταξύ τους και πλήρης αδιαφορία για τα αιτήματα και τις ανάγκες των πολλών και των αναγκεμένων.
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=421740

Leave a comment