Θα σας κάνω να παρακαλάτε για “λευκή εβδομάδα”

wsdp1Οι καθηγητές και δάσκαλοι ήταν πλήρως αντίθετοι με τη «λευκή εβδομάδα» , την οποία πρότειναν μέσα στην τούρλα του χειμώνα οι ανεγκέφαλοι (που μισούν όσους δεν ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και υλοποιούν το σαξές στόρυ στην Ελλάδα. Το υπουργείο παιδείας που ήταν έτοιμο να δεχθεί μετ’ επαίνων το σχέδιο, αναγκάστηκε με καθυστέρηση να συμφωνήσει με δασκάλους και καθηγητές.

Πίσω όμως έχει η αχλάδα την ουρά. Αφού λοιπόν δεν θέλετε την λευκή εβδομάδα για να μην χάνετε μαθήματα … πάρτε τώρα κι άλλες μέρες για να χορτάσετε εκπαίδευση.

Έτσι, σύμφωνα με την συνέντευξη ενός μέλους υλοποίησης του σαξές στόρυ, του Κ. Αρβανιτόπουλου (μάλλον πρόκειται για τον υπουργό παιδείας ; ) στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»Πιστεύω ότι περισσεύουν οι αργίες. Οι μαθητές πρέπει να μάθουν περισσότερα και καλύτερα. Γι’ αυτό χρειάζεται πέραν της εμβάθυνσης του μαθήματος η επιμήκυνση του σχολικού έτους. Τα Δημοτικά μας κάνουν μάθημα 170 ημέρες και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια 150. Αλλωστε, ιδιαίτερα στο Λύκειο, περισσότερες ημέρες στο σχολείο σημαίνει λιγότερες ώρες στο φροντιστήριο…

… και μετά άρχισαν οι “διαρροές” από κύκλους του υπουργειου:
Καταργούνται σχολικές αργίες, όπως του Αγίου Ιωάννη (7 Ιανουαρίου) – Τετάρτη του Πάσχα αντί για Δευτέρα του Θωμά η επιστροφή των μαθητών και επιμηκύνεται η διάρκεια του σχολικού έτους. Η επιμήκυνση του σχολικού έτους ενδέχεται να ισχύσει και από εφέτος για τους καθηγητές, προκειμένου μέχρι τα μέσα Ιουλίου να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες, που συνήθως γίνονται στο «παρά πέντε», πριν την έναρξη των σχολικών μαθημάτων.
Και …σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μαθήματα την ερχόμενη χρονιά μελετάται να ξεκινήσουν στις 8 Σεπτεμβρίου, αντί στις 11 που είναι καθιερωμένο, ενώ η λήξη του σχολικού έτους να γίνεται λίγες ημέρες μετά.

Κόβοντας λοιπόν τις ήδη υπάρχουσες αργίες, που θα πάει, θα κλατάρουν στο μέσον της χρονιάς και θα παρακαλάνε για μια “λευκή εβδομάδα”, …  ακόμα και οι συριζαίοι. Ιδιοφυώς απλό. Αμ πως.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s