Oριστική απόλυση επειδή έπιασε με «σκονάκι» τον υιό Σαμαρά

Ένα δυναμικό ξεκίνημα στην αντικειμενική αξιολόγηση των καθηγητών στα πλαίσια του μνημονίου

Αναμενόμενη ήταν για πολλούς η εξέλιξη, αν και την είχαν καταγγείλλει ως σκάνδαλο, αφού ήδη είχαν υπάρξει τριβές μεταξύ της ΟΙΕΛΕ και του ΚΥΣΔΕ, που σε προηγούμενη συνεδρίασή του, είχε αποβάλλει τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας.

Σε αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της η ΟΙΕΛΕ αναφέρει τα ακόλουθα: “Δυστυχώς, η αναμενόμενη «βόμβα» εξερράγη. Το ΚΥΣΔΕ, λειτουργώντας ως εκτελεστικό όργανο της πρωθυπουργικής οικογένειας και των σχολαρχών, απέλυσε την εκπαιδευτικό Ευφροσύνη Μπουλούτα μετά από 21 έτη υπηρεσίας και συνεχείς θετικές αξιολογήσεις.

Το έγκλημά της; Ότι έπραξε το χρέος της μέσα στην τάξη. Συνέλαβε, μετά από συνεχείς παρατηρήσεις και προειδοποιήσεις, τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει.

Η απόφαση της παράνομης σύνθεσης του ΚΥΣΔΕ αποτελεί τη χαριστική βολή, όχι μόνο για την εκπαιδευτικό που απολύεται, αλλά για χιλιάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Με τη σημερινή κατάπτυστη απόφαση – δώρο σε σχολάρχες, το ΚΥΣΔΕ άναψε το πράσινο φως για την εγκαθίδρυση καθεστώτος ανομίας και ασυδοσίας στα ιδιωτικά σχολεία.

Η ΟΙΕΛΕ θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να ανατραπεί η παράνομη απόφαση και θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 28/11/2013 του ΚΥΣΔΕ με αντικείμενο την εξέταση νομιμότητας της καταγγελίας σύμβασης εκ μέρους της διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα, οι νομικοί εκπρόσωποι της εργοδοτικής πλευράς κατέθεσαν υπόμνημα με το οποίο, μεταξύ των άλλων αιτημάτων, ζητούσαν την εξαίρεση αιρετών εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ από το Συμβούλιο.

Προς κατάπληξη όλων μας, το αίτημα της εργοδοτικής πλευράς έγινε αποδεκτό, με αποτέλεσμα να αποβληθούν, για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά, εκπρόσωποι κοινωνικού εταίρου από υπηρεσιακό συμβούλιο! Οι διορισμένοι εκπρόσωποι του ΚΥΣΔΕ, με λίγα λόγια, προέβησαν σε εσκεμμένη αλλοίωση της νόμιμης συγκρότησης του συλλογικού οργάνου, ώστε να εξυπηρετηθούν συμφέροντα τρίτων.

Στη σημερινή διαδικασία, όμως, έπεσαν οι μάσκες! Τα διορισμένα μέλη του ΚΥΣΔΕ ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και, μετά την αλλοίωση της νόμιμης σύνθεσης του οργάνου, προέβησαν σε νέες παραβιάσεις της νομιμότητας: Ενώ θα έπρεπε, σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία, οι αναπληρωματικοί τους να εξετάσουν την αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσαν ΟΙΕΛΕ και εκπαιδευτικός για λόγους μεροληψίας, αυτοί απέρριψαν εντελώς τη συζήτηση!

Ο νομικός παραστάτης της εκπαιδευτικού Γ. Κατρούγκαλος, ευρισκόμενος εκτός Αθηνών, ζήτησε με έγγραφό του από το ΚΥΣΔΕ να μεταφερθεί η συνεδρίαση, ώστε να μπορέσει να υπερασπίσει τη συνάδελφό μας. Και αυτό το αίτημα ακυρώθηκε! Τέλος, ο Γεν. Γραμματέας της ΟΙΕΛΕ ζήτησε την αναβολή της διαδικασίας για τη Δευτέρα, ώστε να μπορέσει η ΟΙΕΛΕ να εκπροσωπηθεί νομικά. Ούτε το αίτημα της Ομοσπονδίας έγινε δεκτό από το ΚΥΣΔΕ. Δύο πράγματα μόνο αποδέχθηκε το ΚΥΣΔΕ: Την αίτηση των νομικών εκπροσώπων του Κολλεγίου για να αποβληθούν οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ και το αίτημα της διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών να απολύσει την εκπαιδευτικό που συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει!

Γίνεται, επομένως, φανερό, ότι το ΚΥΣΔΕ δεν λειτουργεί ως φορέας που υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον. Η ΟΙΕΛΕ δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει την απόφαση του ΚΥΣΔΕ. Πρώτον, διότι ελήφθη από παρανόμως αλλοιωθείσα σύνθεση του Οργάνου και δεύτερον, διότι καταστρατηγήθηκε η νομιμότητα της διαδικασίας με μεθόδους μη σύννομες. Θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, όχι μόνο για να ακυρωθεί η απόφαση, αλλά και κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος. Σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και θα λογοδοτήσουν για ότι συνέβη. Τέλος, πληροφορούμε ότι, τη Δευτέρα με την επιστροφή του Γ. Κατρούγκαλου στην Αθήνα, θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση των ΜΜΕ.

Καυστική ανακοίνωση με αφορμή την κατάπτυστη απόφαση απόλυσης της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα που με άνωθεν εντολές έλαβε σήμερα το ΚΥΣΔΕ εξέδωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Λειτουργών του Κολλεγίου Αθηνών (ΣΕΛΚΑ). Κι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κατακλείδα της ανακοίνωσης, Ας μην πανηγυρίζουν οι «άρχοντες του σκότους». Η αυλαία δεν έπεσε ακόμα…¨.
http://www.enet.gr/?i=news-room.el.home&id=406036

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s