Κάτι σάπιο υπάρχει… Πράγματι!

Ένα άρθρο του Νίκου Χρυσολωρά στην σημερινή Καθημερινή με τίτλο “Κάτι σάπιο υπάρχει…”, αρχίζει ως εξής:

Συμπληρώνονται ογδόντα ημέρες από τότε που οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου και του EMΠ κήρυξαν την απεργία τους, διαμαρτυρόμενοι για το καθεστώς της διαθεσιμότητας στο οποίο επρόκειτο να τεθούν ορισμένοι εξ αυτών, για να υπαχθούν εν συνεχεία στον θεσμό της κινητικότητας. Στο χρονικό αυτό διάστημα εξεδόθησαν τέσσερις δικαστικές αποφάσεις από το Πρωτοδικείο. Οι δύο από αυτές έκριναν την απεργία άκυρη ως καταχρηστική και οι άλλες δύο ως παράνομη. Εξεδόθη ακόμη μία απόφαση του ΣτΕ, κατόπιν αίτησης των απεργούντων, που έκρινε τις ενέργειες του Δημοσίου (διαθεσιμότητα, κινητικότητα) νόμιμες.
Οι απεργούντες υπάλληλοι τις αγνόησαν όλες και δεν συμμορφώθηκαν.
Κάποιοι ευθύνονται που οι δικαστικές αποφάσεις δεν εκτελούνται, που υπονομεύεται το κύρος της δικαιοσύνης και εκμηδενίζεται η αξιοπιστία του κράτους. Αυτά δεν είναι μικρά πράγματα. Δεν μπορεί δημόσιοι υπάλληλοι να αρνούνται επιδεικτικά να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις και να παραμένουν ατιμώρητοι. Μισθοδοτούνται, μάλιστα, όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της τρίμηνης απεργίας τους, γιατί δεν είναι δυνατή, δήθεν, η περικοπή των αποδοχών τους για «τεχνικούς λόγους». Οι δύο πρυτάνεις διαβεβαίωσαν ότι θα τους παρακρατηθούν οι αποδοχές αργότερα. Εσείς το πιστεύετε; Εγώ όχι …..

Αν αφήσουμε κατά μέρος την σπέκουλα σχετικά με το “ότι απεργούν και ταυτόχρονα πληρώνονται” – ενώ και το τελευταίο δημοσιγραφίδιο γνωρίζει ότι οι περικοπές των απεργιών γίνονται αναδρομικά –
βλέπουμε ότι ο εξοργισμένος ο συντάκτης του άρθρου ωρύεται με την μη απονομή δικαιοσύνης, γιατί ο ΘΕΣΜΟΣ της κινητικότητας δεν εφαρμόζεται!

Ώστε έγιναν θεσμοί τα χαράτσια, οι κινητικότητες, οι απολύσεις, οι χρεωκοπίες, οι αυτοκτονίες και όλα τα καλά που μας έφερε το μνημόνιο; Και πρέπει να συμμορφωθούμε! Για να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις ! Για να υπάρξει δικαιοσύνη !

Στο τελευταίο συμφωνούμε. Αλλά για να υπάρξει δικαιοσύνη πρέπει πρώτα να καταδικαστούν παραδειγματικά αυτοί που χρεωκόπησαν την χώρα. Δυστυχώς όμως αυτοί που μας χρεωκόπησαν βρίσκονται στην εξουσία και συνεχίζουν να κάνουν το μόνο πράγμα που ξέρουν καλά. Να βολεύουν τους κοπρίτες τους (παίρνει η μπάλα όπως πάντα για ξεκάρφωμα και κανέναν άξιο…).

Γράφει επίσης ο συντάκτης του άρθρου :

Οσο για τα «διαπιστευτήρια» των απεργούντων; Μόνο σαράντα εξ αυτών έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ…

Μούγκα στη στρούγκα για άλλη μια φορά γι’ αυτούς που τους διόριζαν.

Άραγε, γιατί όλοι αυτοί που κόπτονται για την αναδιάρθρωση του δημοσίου και για την αξιοκρατία, δεν λένε ποτέ κουβέντα για τους πολιτικούς που διόριζαν κοπρίτες;
Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που κυβερνάνε δεν ξέρουν πόσους και ποιούς διόριζαν τόσα χρόνια; δεν τους έχουν καταγεγραμμένους στα κιτάπια τους;

Είναι τόσο δύσκολο να κάνει η “έγκριτη” εφημερίδα μια πραγματική δημοσιογραφική έρευνα, ώστε να ξεμπροστιάσει μερικούς πολιτικούς που διόριζαν παρακάμπτοντας διαδικασίες και ανθρώπους, να τους ξεφωνίσει και να τους παραδώσει στη δικαιοσύνη; Δεν νομίζω.

Τότε γιατί δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα, οι έγκριτοι δημοσιογράφοι που αγωνιούν για την απονομή της δικαιοσύνης σ’ αυτή τη χώρα;
Γιατί προφανώς κάτι πολυ σάπιο υπάρχει στον χώρο της δημοσιογραφίας

(…. ένας αναγνωστης του εν λόγω άρθρου της Καθημερινής σχολιάζει κάτω από αυτό εξοργισμένος:
ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΕ,ΚΥΡΙΕ.
ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ?
ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ,ΓΙΑΤΙ?
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ <ΒΥΣΜΑ> ΚΑΙ <ΔΟΝΤΙ>. ΧΑ ΧΑ ΧΑ)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s