Ποιος θέλει σούβλισμα;

getImage.doΤώρα που κυβέρνηση και τραπεζίτες βρίζουν σαν μπαταχτσήδες όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους προς τις τράπεζες, έρχονται στη μνήμη όλες εκείνες οι μεθοδεύσεις που για μία και πλέον δεκαετία μετέρχονταν οι τραπεζίτες για να αυξήσουν το πελατολόγιό τους και τα χορηγούμενα δάνεια.

Επειδή όμως κάποιοι, κύρια εκείνοι που συνεχίζουν να δίνουν πακέτα στήριξης στους τραπεζίτες, ξεχνούν, να τους θυμίσουμε εμείς ότι:

  • Εσπαγαν τα τηλέφωνα από τις κλήσεις ότι εγκρίθηκε το δάνειό μας, το οποίο βεβαίως δεν το είχαμε ζητήσει ποτέ.
  • Είχαμε αλλεπάλληλες αποστολές δεκάδων χιλιάδων πιστωτικών καρτών σε ανυποψίαστους ανθρώπους που ποτέ δεν είχαν ζητήσει την έκδοση πιστωτικής κάρτας.
  • Αναγγέλλονταν μαζικά σε χιλιάδες και χιλιάδες πελάτες τραπεζών ότι υπάρχει έτοιμο ανοιχτό δάνειο, που τους περιμένει στο τάδε υποκατάστημα.
  • Μετέτρεπαν παράνομα και υποτίθεται για την εξυπηρέτηση του πελάτη τα υπέρογκα χρέη από πιστωτικές κάρτες σε νέα στεγαστικά δάνεια.
  • Χορηγούσαν διπλά και τριπλά στεγαστικά δάνεια για να παρακαμφθούν οι τυπικοί περιορισμοί είτε για το ύψος του δανείου σε σχέση με την αξία του ακινήτου, είτε για την τοκοχρεολυτική δόση σε σχέση με τα εισοδήματα του πελάτη.
  • Ανακάλυψαν και καθιέρωσαν τη χορήγηση δανείων για να περάσει κάποιος τις γιορτές, να πάει διακοπές, να πληρώσει τη φορολογία, να αγοράσει βιβλία για τα παιδιά, να κάνει εγχείρηση, να σουβλίσει το αρνί του Πάσχα.

Κι έρχονται τώρα όλοι αυτοί που τόσα χρόνια κατάφεραν να αρπάξουν δεκάδες δισεκατομμύρια από τον ιδρώτα των εργαζομένων και ζητούν να σουβλίσουν όσους εξαιτίας της πλήρους ανατροπής της ζωής τους δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων.
http://rizospastis.gr/story.do?id=7580498&publDate=23/8/2013

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s