To best seller Μένγκελε!

Νέο πρόγραμμα «πολιτισμένης» μαζικής εξόντωσης πληθυσμών ενόψει σύντροφοι! Οχι μόνον έχει στηθεί από τα ιμπεριαλιστικά κοράκια με τα νύχια τα γαμψά, αλλά διαφημίζεται με τις πιο εξελιγμένες μορφές κραυγαλέας προπαγάνδας. Είναι «προτάσεις» της εξουσιαστικής ελίτ που ρίχνονται βολιδοσκοπικά στην αγορά, διαμορφώνουν ανεπαίσθητα την κρίσιμη εκείνη μάζα συναινούντων «πολιτών», τρομοκρατούν την υπόλοιπη, και αμέσως μετά ανοίγουν τη συζήτηση σε ακαδημαϊκά ιδρύματα, φόρα και παρτίδες κοινοβουλευτικές.

Δυο εργαστηριακά, καλά μελετημένα, άρτια κι ελκυστικά επικοινωνιακά «βακτήρια – απόψεις» ικανά να μολύνουν γιγάντιες μάζες παγιδευμένες στην ελεγχόμενη ελευθερία των κοινωνικών δικτύων και της διαδικτυακής ρευματολαγνείας ρίχτηκαν στην παγκόσμια πιάτσα. Πατάνε γερά πάνω στη συνωμοσιολογία και τη γενικευμένη ανασφάλεια, που αποτελούν έτσι κι αλλιώς το λίπασμα για τα ναζιστικά εκφυλιστικά μορφώματα που επιτίθενται στις κοινωνίες των ημερών. Δεδομένης όμως της εκλαΐκευσης της επιστημονικής γνώσης, που ολοένα και συχνότερα νομιμοποιεί την ταξική διαστροφή της επιστήμης σε γενοκτονικό όπλο στα χέρια καπιταλιστών, εύκολα μετατρέπει τον Μένγκελε σε μούσα και τον κάθε Αδωνι σε επιστάτη – σωτήρα, μόνον αυτών που… δικαιούνται να σωθούν από πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν.

Το πρώτο είναι το Inferno, η Κόλαση του Δάντη, ως μυθιστόρημα θρίλερ του Νταν Μπράουν, που θα γίνει ταινία. Τέλειος και μοναδικός επιστήμονας, επιχειρηματολογεί επικίνδυνα πειστικά και «μαθηματικά» πως ο κόσμος των ανθρώπων κινδυνεύει από τον… υπερπληθυσμό! Πρέπει να εκλείψει το 1/3 για να επιβιώσει ένα indigo υβριδιακό «μετανθρώπινο» είδος. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κλπ. κλπ. κι άλλες ηρωϊκές αμερικανικές δυνάμεις, αντιμετωπίζουν τον τρομοκράτη στη Φλωρεντία ως άλλοι ηθικοί Μέδικοι κλπ. κλπ. Το μυστικό είναι η επιμόλυνση υδάτων, που αρχίζει από τα υπόγεια της Αγιά Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη, σταυροδρόμι Ανατολής – Δύσης!!! Ανοίγει έτσι απλά και κουλτουριάρικα η συζήτηση για την επιστημονική εξόντωση των πολλών υπέρ των εκλεκτών ολίγων, με Δάντη και Μένγκελε αγκαλιά και αναγεννησιακές όμορφες παρλαπίπες. Best seller μάνα μου και θα φαίνεται «φυσικό» να αναρωτιέσαι μπας και μας… ψεκάζουν και δεν αντιδρούμε. Γιατί μόνον έτσι δεν θα αναρωτιέσαι πού πήγαν τα social media στη σημερινή σπαρασσόμενη από εμφύλιο Αίγυπτο, τώρα που πέτυχαν εκόντα άκοντα αυτό ακριβώς.

Το δεύτερο είναι η ταινία που θα κυκλοφορήσει με τον επίσης κουλτουριάρικο τίτλο Ηλύσια, χωρίς το Πεδία μεν, αλλά με παραπομπή στην αρχαιοελληνική μορφή του παραδείσου κι όχι στην παρισινή λεωφόρο (Elysium παρακαλώ). Εδώ η τεχνολογικά υπερεξοπλισμένη παγκόσμια ελίτ, φτιάχνει βάση-πλανήτη στο διάστημα, όπου ζουν προνομιούχοι πολίτες με μέσα υγείας που θεραπεύουν εντός της οικίας του καθενός πάσαν ασθένειαν. Στη γη η πλέμπα των δισεκατομμυρίων ζει σε φαβέλες (!) όπως το… Λος Αντζελες κλπ. χωρίς καμία υπηρεσία υγείας. Ο ήρωας παίρνει πίσω τα δικαιώματα με τις γνωστές αμερικανιές μαγκιές – κλανιές τύπου Ράμπο κλπ., με αντάρτικό στρατό από λούμπεν Λατίνους όμως. Κι έτσι ανοίγει και η άλλη συζήτηση για το εμπόριο της Υγείας, που υποκαθιστά το χρυσό κι όλα τα νομίσματα κι εξασφαλίζει γιγάντιο νόμιμο κέρδος. Η γενικευμένη παροχή υπηρεσιών υγείας, αυξάνει το μέσον όρο ζωής. Ανεβάζει το συνταξιοδοτικό κόστος κλπ.κλπ. και προξενεί τον υπερπληθυσμό των φτωχών και εξαθλιωμένων που απειλούν με τις επιβιωτικές τους απαιτήσεις τα προνόμια της κυρίαρχης τάξης. Κι είναι μόνον η κορυφή του προπαγανδιστικού παγόβουνου αυτά τα δυο που δεν αντιμετωπίζεται με τρισάγιο υπέρ υγείας… Τα χάπια σας !

(Η συνέχεια στο επόμενο «Πατριδογνωμόνιο»)

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗhttp://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7574316&publDate=18/8/2013

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s