Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΕΤΡΙΔΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλοςwww.e-tetradio.gr
Το γεγονός πως κατάφεραν να αποξενώσουν από την εκπομπή του στο 1ο Πρόγραμμα ακόμα και τον Γιάννη Πετρίδη και να τον κάνουν να μην θέλει να είναι πια στο ραδιόφωνο (μετά από 39 χρόνια!) δείχνει το μέγεθος της νίκης τους. Και της ήττας μίας ολόκληρης κοινωνίας. Της ήττας της δικής μας στην ουσία. Της υποταγής μας. Και της παράδοσής μας. Δυστυχώς. ο τέλος εποχής του Πετρίδη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ έχει και σημειολογική σημασία.

Δείχνει πως κατάφεραν οι τύποι, με σχέδιο ή χωρίς, να απαξιώσουν αργά και μεθοδικά έναν δημόσιο οργανισμό. Όταν κάνουν ακόμα και ανθρώπους της ΕΡΤ να νιώθουν απογοητευμένοι και αποξενωμένοι από κάτι που αποτελούσε τον πυρήνα της ζωής τους, τότε ναι, μπορεί να νιώθουν νικητές. Κι ας σηκώνουν την παντιέρα της νίκης σε ένα πεδίο μάχης γεμάτο με πτώματα. Διότι, αυτό το περιβόητο succes story δεν είναι τίποτε άλλο από μία μεγάλη κατάθλιψη που έχει απλωθεί στην κοινωνία μας.

Μίλησα με τον Γιάννη χθες το βράδυ. Είναι και απογοητευμένος και οργισμένος. Δεν είναι παρατημένος βέβαια. Επ’ ουδενί. Αλλά πλέον δεν έχει καμία όρεξη να ασχοληθεί με την εκπομπή του. Και για να την παρουσιάσει που, άλλωστε; Σε ποιον ραδιοσταθμό; Οι άνθρωποι δεν έχουν καν ασχοληθεί με το ραδιόφωνο, φτιάχνουν την ΝΕΡΙΤ ΕΔΤ ή ΔΤ), προβάλλουν στα πειρατικά τους κανάλια παμπάλαιες ελληνικές ταινίες χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δημιουργών τους, αλλά για το ραδιόφωνο ούτε λέξη. Άσχετοι, ανίκανοι, επικίνδυνοι.

Ο Γιάννης Πετρίδης κατά καιρούς δέχτηκε πολλές προτάσεις από ιδιωτικά ραδιόφωνα. Εκτός από κάποια περάσματα που έκανε στην αρχή-αρχή από Top FM και ΑΝΤ1, έλεγε διαρκώς όχι. Ήταν ταγμένος στην ΕΡΤ και τα ραδιόφωνά της. Αυτό δείχνει το ακόμα μεγαλύτερο κακό που της έκαναν βάζοντάς της λουκέτο οι κυβερνώντες μας. Το μίσος μεγαλώνει επικίνδυνα να ξέρουν όμως. Και θα ξεσπάσει. Και τότε δεν θα μείνει τίποτε όρθιο. Και δεν θα αργήσει αυτή η στιγμή.

Η έλλειψη των ραδιοφώνων της ΕΡΤ όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο δυσβάσταχτη. Οι ωραίες τους μουσικές λείπουν από τα FM. Η επαρχία πλέον είναι νεκρή! Τα ερτζιανά της επαρχίας είναι πια απίστευτα… φτωχά.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s