Το χρονικό μιας απόλυσης (της δικιάς μου)

adiavroxoi.blogspot.gr

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 Ώρα 11:00 Η εκπομπή «Οι Αδιάβροχοι» μόλις έχει ολοκληρωθεί. Στο στούντιο ηχολήπτη αέρα πέφτει τηλεφώνημα. Ενημερωνόμαστε ότι κατά τις 14:00 πρέπει να πάμε στα γραφεία διοικητικού στην «παγόδα». Σκέφτομαι ότι τελειώνει ο μήνας και είναι και Παρασκευή. Μάλλον περί απολύσεως θα επρόκειτο. Επιστρέφω σπίτι και το ανακοινώνω ως δεδομένο. Ώρα 12:00 Καλούν από τον ΑΝΤ1. Ενημερώνομαι ότι δεν χρειάζεται να πάμε όλοι μαζί κατά τις 14:00. Θα μπορούσα και αμέσως να πάω. Πήγα. Ώρα 12:30 Έπειτα από αναμονή περίπου 10 λεπτών περνώ στα ενδότερα. Εκεί βρισκόταν μία κυρία, η Βασιλεία Μοσχονά, διευθύντρια προσωπικού και ένας τύπος που έμοιαζε με τον Ράιχενμπαχ (και λίγο με τον Τροντ Σόλιντ). Η κυρία του διοικητικού δεν άσκησε διευθυντικό δικαίωμα. Χρησιμοποιήθηκε ως μεταφράστρια. Το δήλωσε και η ίδια, άλλωστε. Ο βαψομαλλιάς που έμοιαζε με τον Ράιχενμπαχ ήταν Δανός. Συστήθηκε στα αγγλικά. Έρικ Χάνσεν τον λένε. Δεν τον ήξερα. Η ιδιοκτησία και η διεύθυνση ουδέποτε μας είχαν πει κάτι επισήμως για το ρόλο του. Μια αόριστη φήμη περί «Δανού γενικού δερβέναγα» είχαμε ακούσει. Ο Χάνσεν άρχισε να μου εξηγεί το βιογραφικό του και την σταδιοδρομία του στο ραδιόφωνο. Σχολίασα: Λές να με ενδιαφέρει η καριέρα σου; Γιατί με απολύεις; Απάντησε: «Δεν έχει σχέση με την προσωπικότητά σου, την ακροαματικότητα, το κοινό, το επίπεδο των ακροατών, ούτε καν με τις απολαβές σου και την ποιότητα της εκπομπής. Η εκπομπή κόβεται λόγω περικοπών». Δεν με κάλυψε η άποψή του. Ο τυπάκος απολύει άνθρωπο χωρίς να γνωρίζει πόσο κοστίζει η εργασία του, τι αποφέρει στον σταθμό, ποια είναι η ποιότητα της δουλειάς του, τίποτα! Κουφό δεν είναι; Επίσης πρέπει να σας πω ότι είναι και κατάφωρα προσβλητικό να σε απολύει αλλοδαπός που δεν γνωρίζεις μέσα στην πατρίδα σου. Αλλά αυτά είναι εθνικιστικά και να μην τα συνεχίσω. Οι Δανοί βγάζουν ωραία τυριά και πετυχημένους μάνατζερ στο ραδιόφωνο. Να μην τα πολυλογώ, υπέγραψα το σχετικό χαρτομάνι επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου.

ΕΣΗΕΑ – ΕΣΡ

Τη Δευτέρα ήρθε η ΕΣΗΕΑ να μας συμπαρασταθεί. Καλά έκανε. Ωραία τα είπαν οι άνθρωποι. Κρίμα που δεν έκαναν τίποτα ουσιαστικό. Δυστυχώς, με τα λόγια δεν μπορείς να πληρώσεις τις ΔΕΚΟ ούτε να αγοράσεις ψωμί. Λάθος του κράτους. Στην Ελλάδα, αν εξαργυρώνονταν τα λόγια θα ξεπερνούσαμε σε πλούτο τους ίδιους τους Ρότσιλντ. Με την ΕΣΗΕΑ αλά μπρατσέτα πήγαμε και στο ΕΣΡ. Έπρεπε να τους ενημερώσουμε. Να εφαρμόσουν τον νόμο. Ο σταθμός Antenna 972 έχει άδεια ενημερωτικού ραδιοφώνου. Έπρεπε να απασχολεί συγκεκριμένο αριθμό δημοσιογράφων και το πρόγραμμά του να έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. Ούτε το ένα ούτε το άλλο φάνηκε να ισχύουν όταν μας έδωσε φύλλο πορείας. Μια κυρία με γραμματείς και φαρισαίους από το ΕΣΡ μας άκουσαν με μεγάλη προσοχή. Βέέέέέβαια! Κρατούσαν και πρακτικά. Μην πέσει καμιά λέξη στο πάτωμα. Είπαν ότι θα κάνουν τα δέοντα. Τα έκαναν. Ποια ήταν αυτά; Τίποτα. Ο Antenna 972 που έχει άδεια ενημερωτικού ραδιοφώνου δεν υπάρχει πια. Με την ενημερωτική άδειά του λειτουργείο ο Easy 972. Χωρίς να είναι ενημερωτικός. Θα ήθελα να μάθω την άποψη του υπουργείου Τύπου γι’ αυτή την λεπτομέρεια. Αν αυτό επιτρέπεται θα το δούμε σύντομα. Ο νόμος στην Ελλάδα μπορεί να μην εφαρμόζεται αλλά τουλάχιστον δεν έχει ακόμα απαγορευτεί στις μαρίδες (όπως οι απολυμένοι) να καταφεύγουν σε αυτόν. Η ειλικρινώς υμετέρα μαρίδα (εγώ αυτοπροσώπως) σας τα γράφω αυτά επειδή κανείς δεν απήργησε για μένα. Καμιά πολιτική παράταξη δεν εξέδωσε ανακοίνωση. Κανείς δεν έκανε κάτι ουσιαστικό – εκτός από μερικούς σπουδαίους ακροατές και ακροάτριες που με συγκίνησαν με τις χειρονομίες τους. Οι σεσημασμένοι λογάδες παρέμειναν στα λόγια. Το περίμενα. Το ΕΣΡ επίσης. Το περίμενα κι αυτό. Η ΕΣΗΕΑ επίσης. Αυτό, να σας πω την αλήθεια δεν ήθελα να το πιστέψω. Αυτά για την ώρα. Τα μαθήματα στο ΙΕΚ Ελλάς συνεχίζονται. Τα δίδακτρα είναι οι μέρες και οι κόποι μας.

ΥΓ: Ας κάνει τον κόπο να απαντήσει ο κ. Κεδίκογλου: η χρήση της συχνότητας από τον Easy 972 είναι ορθή; Είναι σύννομη η κατάσταση;

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s