Το ΣτΕ διέσωσε την τρικομματική και έστειλε στην κόλαση τους εργαζόμενους

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι θεατρικό. Στο προσκήνιο εμφανίζεται ως διαφωνών για να κρατά διασμένη την εκλογική του πελατεία, ενώ στο παρασκήνιο είναι ένα σύνολο συγκοινωνούντων δοχείων το οποίο έχει τα ίδια αφεντικά. Σε κάθε αρχαίο θεατρικό δράμα και εφόσον αυτό έφτανε στην…
κορύφωσή του, χωρίς να διαφαίνεται εφικτή λύση, τότε ακριβώς έκανε την εμφάνισή του ο «από μηχανής θεός» ο οποίος έλυνε το δράμα και ικανοποιούσε το ακροατήριο, καθόσον είχε το αναμφισβήτητο θεϊκό κριτήριο.

Χθες λοιπόν ήρθε ο «από μηχανής θεός» δηλαδή το ΣτΕ το οποίο είναι τμήμα του ευρύτερου πολιτικού συστήματος και έλυσε το θεατρικό «αδιέξοδο» στο οποίο οδηγούσε η παγιδευμένη αντιπαράθεση εντός της τρικομματικής κυβέρνησης. Τι έκανε η απόφαση; Διέσωσε τον πρωθυπουργό μη αμφισβητώντας την συνταγματικότητα της ΠΝΠ και ορίζοντας ότι η ΕΡΤ έκλεισε οριστικά. Διέσωσε και τους Βενιζέλο – Κουβέλη, αφού τους δίνει δίκιο για το ότι δεν έπρεπε να κλείσει η ΕΡΤ, αλλά να γίνει εκκαθάριση και απόλυση των εργαζομένων με την ΕΡΤ ανοικτή, έστω και κουτσουρεμένη. Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους, απλά τους έστειλε στην ανεργία, όπως ακριβώς θέλει η τρόϊκα.

Για όποιον μπορεί να καταλάβει και να μην μένει ευχαριστημένος με τη λύση του «από μηχανής θεού», εδώ εμφανίστηκε κατά τον πλέον έντονο τρόπο η ανεπαρκέστατη λειτουργία του πολιτεύματος και η παντελής έλλειψη πραγματικής δημοκρατίας. Αυτή είναι και η βασική αιτία της σημερινής μας κατάντιας.

Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε ένα ΣτΕ που έχει βγάλει συνταγματικά το μνημόνιο, το χαράτσι της ΔΕΗ, το κλείσιμο της ΕΡΤ κ.λ.π. Χρειαζόμαστε άμεσα αφενός μια ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και ειδικότερα, τον μη διορισμό της ηγεσίας της από τον πρωθυπουργό και αφετέρου χρειαζόμαστε γρήγορα ένα Συνταγματικό Δικαστήριο που θα κρίνει άμεσα και αμετάκλητα κάθε παραβίαση του Συντάγματος.

Για να γίνουν όμως αυτά, χρειαζόμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ένα Νέο Σύνταγμα φτιαγμένο από τον ίδιο το λαό και ένα Συνταγματικό Δικαστήριο που θα αποτελείται από κληρωτούς, δικαστές, καθηγητές πανεπιστημίου και δικηγόρους.
Κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι υπάρχει πρόβλημα έλλειψης δημοκρατίας στην Ελλάδα.
http://hassapis-peter.blogspot.gr/2013/06/blog-post_2699.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s