Αρκάς: “Φάε το κερασάκι”

Άγνωστος Αρκάς – Ακυκλοφόρητος! Εδώ, όλα τα strips από το ακυκλοφόρητο “Φάε το κερασάκι”
Η μίνι σειρά strips Φάε το κερασάκι είναι μάλλον η πιο άγνωστη δουλειά του πατριάρχη των ελληνικών χιουμοριστικών comics, του φοβερού και τρομερού Αρκά. Δημοσιεύτηκε το 1987 στο περιοδικό “MICRO MAD”, πρίν ακόμη ο πανέξυπνος δημιουργός του κυκλοφορήσει την πιο γνωστή σειρά του, τον Ισοβίτη (1η δημοσίευση στην εφημερίδα “Η ΠΡΩΤΗ” – 1988).
Λόγω του μικρού της μεγέθους (8 σελίδες), δεν έχει εκδοθεί σε μορφή album, όπως σχεδόν όλα τα υπόλοιπα έργα του έλληνα κομίστα. Σατιρίζοντας τα video games τύπου Pac-Man, οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές του παιχνιδιού, ο “ιππότης” και το “τερατάκι” είναι καταδικασμένοι να κυνηγιούνται ασταμάτητα μέσα στο σκοτεινό λαβύρινθο της πίστας…..
Κάθε λίγο όμως, σταματούν το κυνηγητό για να κουβεντιάσουν, και να σχολιάσουν τη ματαιότητα της κατάστασής τους, με τις καυστικές και εύστοχες ατάκες του μεγάλου δημιουργού, που τόσα χρόνια αποτελούν το σήμα κατατεθέν του.
Οι δύο ήρωες εντάσσονται στο κλασικό μοτίβο του έξυπνου και του χαζού, ή του προβληματισμένου και του ανέμελου που παρατηρούμε σε αρκετές σειρές του Αρκά (π.χ κόκκορας-γουρούνι, ισοβίτης-Μοντεχρήστος). Και για το… κερασάκι στην τούρτα, υπάρχει και μια πριγκίπισσα, που περιμένει να τη σώσει ο ιππότης της.
Άλλο αν αυτός δε θέλει !
ARKAS3
ARKAS31
ARKAS1
ARKAS32
ARKAS34
ARKAS35
ARKAS36
ARKAS37Πηγή: http://www.lifo.gr/team/u12124/38089

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s