Ηγούνται ασήμαντα ανθρωπάκια που ψελλίζουν κοινοτοπίες και εκτελούν πιστά εντολές

(…) Ο Πλάτων στην Πολιτεία του, έχοντας υπολογίσει σωστά την πολυπλοκότητα και τα ποιοτικά άλματα των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν οι ηγεσίες των ανθρώπινων κοινωνιών είχε προτείνει να βασιλέψουν οι φιλόσοφοι και να φιλοσοφήσουν οι βασιλείς. Είχε δίκιο. Μόνο οι φιλόσοφοι έχουν επισκεφθεί τον κόσμο των αληθινών Ιδεών, που φωτίζεται από τον ήλιο του Αγαθού. Μόνο άνθρωποι αυτού του επιπέδου και του εύρους σκέψης μπορούν να απαντήσουν πειστικά στη ρητορική λαίλαπα του «αναγκαίου κακού», στην οποία επιμένουν τα ανδρείκελα που μας οδηγούν ολοταχώς στον τομέα που ειδικεύονται – στο τίποτα!
Ο Ελληνισμός, ως ιστορικό μέγεθος δεν έχει πρόβλημα. Είναι νικηφόρος και μη συγκρίσιμος με οποιοδήποτε άλλο μέγεθος. Ο πόλεμός του ξεκίνησε και τερματίστηκε εδώ και χιλιετίες με απόλυτη επιτυχία. Το έθνος μας, ως ζώσα πραγματικότητα, διατρέχει κίνδυνο. Ασήμαντα ανθρωπάκια που ψελλίζουν κοινοτοπίες και εκτελούν πιστά εντολές, δεμένοι πισθάγκωνα με τις ενοχές τους, έχουν καταλάβει τη θέση που θα έπρεπε να κατέχουν οι καλύτεροι, οι πιο ενάρετοι, οι σχετιζόμενοι με τον Λόγο.
Μόλις τα επίπεδα της συλλογικής ηγεσίας ανέβουν στα επιβαλλόμενα επίπεδα, τότε θα αρχίσει η επιστροφή του λαού μας στην Ιθάκη του.

Η εποχή των μάγων και ο ηγέτης φιλόσοφος: http://adiavroxoi.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s