Μνήμες Κατοχής

….. Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις αποξενώνουν τον ιδιοκτήτη από κάθε δικαίωμα επί του ακινήτου. Παράλληλα βέβαια το κράτος, οι δήμοι κ.λπ., εξακολουθούν να εισπράττουν τους πάσης φύσεως φόρους, τέλη και εισφορές από τους φερομένους ως ιδιοκτήτες.

Μνήμες Κατοχής

Οι τράπεζες, από την πλευρά τους, κατά κύριο λόγο ακολουθούν τη γραμμή της μείωσης της αξίας των ακινήτων. Στις αιτήσεις που κάνουν οι τράπεζες για να μειώσουν τις τιμές εκκίνησης του πλειστηριασμού, επικαλούνται μειονεκτήματα των ακινήτων, μεταξύ των οποίων και οι πολεοδομικές παραβάσεις. Με αυτή την τακτική ουσιαστικά οι τράπεζες αφ’ ενός ρίχνουν την τιμή του ακινήτου, αφ’ ετέρου διώχνουν τους επίδοξους αγοραστές, αφού ακίνητο με πολεοδομική υπέρβαση δεν μπορεί να μεταβιβαστεί.

Ο λόγος είναι ότι ουδείς μηχανικός θα δεχθεί να παρανομήσει και να βεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις στο ακίνητο, τις οποίες όμως η τράπεζα έχει ανκοινώσει στη διαδικασία εκπλειστηριασμού με επίσημο τρόπο.

Αρμόδιοι παράγοντες παρακολουθούν τις εξελίξεις, θέτουν το ερώτημα εάν αυτή η πρακτική που ακολουθείται από τις τράπεζες, με την ιδιότυπη αχρήστευση εκατοντάδων χιλιάδων ακινήτων ώστε να μην μπορούν να μεταβιβαστούν εξαιτίας πολεοδομικής υπέρβασης, εξυπηρετεί το στόχο μείωσης της τιμής του, για να το αποκτήσουν οι ίδιες σε εξευτελιστική τιμή.

Οι ίδιοι παράγοντες θυμίζουν ότι «το φαινόμενο να βγαίνουν στο σφυρί ακίνητα για ένα καρβέλι ψωμί γινόταν από τις τράπεζες και στη γερμανική Κατοχή του 1941, αλλά μετά την Κατοχή, τα εκποιηθέντα με αυτές τις μεθόδους ακίνητα διά νόμου αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους»….
… διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ: http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=349308

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s