Καμμένος: «Ούτε η κυβέρνηση Τσολάκολγου» δεν υπέγραψε τέτοια κείμενα

Την καταγγελία ότι, με το συζητούμενο πολυ-νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, «η κυβέρνηση υπογράφει την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και βάζει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Ελλάδας» διατύπωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στη Βουλή.
Όπως είπε ο κ. Καμμένος, με εντολή της τρόικας «επιχειρείται να νομιμοποιηθεί το παράνομο και αντισυνταγματικό Μνημόνιο 1, Μνημόνιο 2 και Μνημόνιο 3». Ταυτόχρονα όμως, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έσπευσε να προειδοποιήσει τους δανειστές πως ό,τι «και αν ψηφιστεί σήμερα δεν ισχύει, είναι άκυρο και δεν δεσμεύεται ο ελληνικός λαός να πληρωθούν οι πιστωτές, εισπράττοντας τα τοκογλυφικά επιτόκια που φόρτωσαν στις πλάτες του».

Για εμάς, αυτές οι διατάξεις δεν υπήρξαν ποτέ, γιατί είναι αντισυνταγματικές και το Σύνταγμα δεν καταλύεται, είπε ο κ. Καμμένος.

Η αναφορά στην «Κυβέρνηση Τσολάκογλου»
Η φράση του κ. Καμμένου πως «ούτε η κυβέρνηση Τσολάκογλου δεν έχει υπογράψει τέτοια επονείδιστα κείμενα, όπως αυτό που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή» ξεσήκωσε αντιδράσεις στα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ιδιαίτερα, η στιγμή που ο κ. Καμμένος δεν δίστασε να απευθυνθεί στους βουλευτές, προειδοποιώντας τους ότι θα έχουν προσωπική ευθύνη επειδή, ψηφίζοντας, θα ανοίξουν δρόμο για την παράδοση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, έως και τον ορυκτό πλούτο, κλιμάκωσε τις αντιδράσεις.

Τη διαγραφή από τα πρακτικά της αναφοράς του κ. Καμμένου στην κυβέρνηση Τσολάκογλου, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. «Η φράση σας αυτή είναι δεινή ύβρις και για την κυβέρνηση και για τους βουλευτές που την στηρίζουν. Παρακαλώ να δεχθείτε να διαγραφεί» είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

«Δεν παίρνω πίσω τίποτε από όσα είπα. Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε φράση, από τα πρακτικά, προέδρου κόμματος, χωρίς τη συναίνεσή μου! Αίσχος! Ποιος είστε;» ακούστηκε να λέει ο κ. Καμμένος, λέγοντας ότι πρέπει να αποδοθεί μομφή προς το Προεδρείο.

«Δίνω, λοιπόν, εγώ εντολή να διαγραφεί η φράση» επέμεινε, όμως, ο κ. Μαρκογιαννάκης.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63766390

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s