Η απλήρωτη εργασία απελευθερώνει

to mnimonio_apelefteroneiΣύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι έως και 5 μήνες είναι περισσότεροι από 700 χιλιάδες, ενώ υπάρχουν και πολλοί που είναι απλήρωτοι περισσότερο από 5 μήνες αλλά περιμένουν πρώτα να κλείσουν 5-6 χρόνια απλήρωτοι για να συνειδητοποιήσουν πως είναι άνεργοι.

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι καλύπτουν τις απολύτως απαραίτητες ανάγκες τους με τα λίγα «έναντι» που τους δίνουν οι εργοδότες τους, οπότε μπορούν να συνεχίσουν να δουλεύουν μόνο με τα «έναντι», αφού τώρα αποδεικνύεται περίτρανα πως τόσα χρόνια έπαιρναν περισσότερα χρήματα απ’ όσα είχαν ανάγκη.

Επίσης, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι δεν καταγγέλλουν τους εργοδότες τους επειδή φοβούνται μήπως μείνουν άνεργοι και πάρουν επίδομα ανεργίας, οπότε προτιμούν να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που χαρίζουν τις οικονομίες τους στο αφεντικό τους, για να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητό του, να αγοράσει πετρέλαιο για το καλοριφέρ και να πάει διακοπές στην Αράχοβα.

Μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, οι εργαζόμενοι αποδέχονται τη μη καταβολή του Δώρου, τις καθυστερήσεις πληρωμής του μισθού, τις απλήρωτες υπερωρίες και το να ξεπαρθενεύει το αφεντικό την κόρη τους.

Φυσικά, όλα αυτά τα αποδέχονται οι εργαζόμενοι για τα παιδιά τους, αφού οι Έλληνες τα κάνουν όλα για τα παιδιά τους και είναι γνωστό σε όλους πως είναι πολύ καλό για την ανατροφή ενός παιδιού να έχει δυο γονείς που είναι σκλάβοι με τη θέλησή τους.

(«Υπάρχει λοιπόν κάτι χειρότερο από το να σε εκμεταλλεύονται: να μην θέλει να σε εκμεταλλευτεί κανείς.»)
http://pitsirikos.net/2013/01/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s