Η σιωπή των ΜΜΕ

“Ομερτά” από όλα τα ελληνικά ενημέρωσης για το αφιέρωμα του γερμανικού περιοδικού ¨Στερν¨στους Έλληνες μεγιστάνες και τις σχέσεις διαπλοκής που υπάρχουν στη χώρα μας με τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ. Δεν βρήκαν να πουν ή να γράψουν ούτε μια κουβέντα για τη δήλωση – τουλάχιστον – του κ. Φώτη Μπόμπολα ότι “το μεγάλο κεφάλαιο πάντα θα βρίσκει δρόμους για να αποφεύγει τη φορολόγηση. Αυτό είναι το τίμημα του παγκοσμιοποιημένου κόσμου μας”. …
Μ.Β. – Η ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ ΤΩΝ ΣΤΝΤΑΚΤΩΝ – 27-12-2012

σχετικά με τα παραπάνω γράφει και ο Γιώργος Τράγκας:
“Hello, brothers, και χρόνια πολλά again. Διαβάσατε την πολυσέλιδη έρευνα στο γερμανικό περιοδικό Stern για τις «οικογένειες» που κυβερνάνε και έχουν γίνει κροίσοι τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα; Νομίζω ότι επιβεβαιώνεται η πρόβλεψή μου για τη σύγκρουση πλέον των ξένων δυνάμεων κατοχής με τους βαρόνους των Αθηνών και τα προνόμιά τους.

Η γερμανική κατοχή στην Ελλάδα περνάει πλέον σε μια άλλη φάση και πιθανότατα να βρει υποστηρικτές ανάμεσα στο λαϊκό στοιχείο και σε όσους ισχυρίζονται ότι ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής καταστροφής οφείλεται σε συγκεκριμένα «μεγάλα ονόματα» που πλούτισαν σε συνεργασία με τις «φαμίλιες» του πολιτικού κόσμου.

Το περιοδικό «Stern» περιγράφει τον κ. Μπόμπολα και το πώς δημιούργησε την Αττική Οδό με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, οι οποίοι πληρώνουν 2,80 ευρώ για μία διέλευση. Επίσης στέκεται στο γεγονός ότι άλλη οικογένεια, αυτή του κ. Λάτση, νοίκιασε 50 σεντς το τετραγωνικό για 90 χρόνια το Golden Hall. Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι αναφέρονται και σε άλλα ονόματα της ελληνικής οικονομικής ολιγαρχίας.

Μην πιστέψετε ότι το περιοδικό Stern έχει αντικαπιταλιστικό μένος ή ότι οι ιδιοκτήτες του είναι μαρξιστές-λενινιστές ή βαμμένοι σοσιαλδημοκράτες από την κούνια τους. Πρέπει ακόμη να μην ξεχνάμε ότι δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με τα εκατοντάδες εκατομμύρια ΦΠΑ που χρωστάει η Hochtief στο ελληνικό Δημόσιο ή με τις μονοπωλιακές-αποικιοκρατικές συνεργασίες που έστηναν και προωθούσαν στον ΟΤΕ η Siemens με την Intracom και οι αναφερόμενοι στο δημοσίευμα κροίσοι με τα γερμανικά και τα ξένα συμφέροντα, στη διάρκεια π.χ. των Ολυμπιακών Αγώνων. Η μόνη ερμηνεία που μπορεί να δοθεί είναι ότι η κατοχή βαθαίνει, και στην επόμενη φάση το πιθανότερο είναι ότι θα παραμεριστούν οι βαρόνοι των Αθηνών, ή θα υποκύψουν και θα συνεργαστούν με τους όρους που επιβάλλουν πλέον οι ξένοι.

Οι αναφορές στο περιοδικό των μεγαλυτέρων επιχειρηματιών στην Ελλάδα (τόσο αυτών που παραμένουν ακόμη όσο και των άλλων που έχουν φύγει στο εξωτερικό) δείχνει ποιους έχουν στο στόχαστρο. Άλλωστε, πρέπει να υπενθυμίσω ότι αυτό το δημοσίευμα στο Stern δεν είναι αστραπή εν αιθρίω ουρανώ. Προηγήθηκαν παρόμοια άρθρα στον Guardian, στους New York Times και στο Reuters. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλα, πλην των 5-6 μεγάλων οικογενειών αναφέρονται οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές. Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε όλο το άρθρο και τις λεπτομέρειες που «κεντάνε» μέσα σε αυτό οι Γερμανοί δημοσιογράφοι.

Φυσικά, θα πείτε: «Τι με νοιάζει εμένα αν Γερμανοί ή άλλοι ξένοι δισεκατομμυριούχοι αντικαταστήσουν την ελληνική ολιγαρχία;» Δίκιο θα έχουν όσοι το δουν έτσι. Άλλωστε, όταν συγκρούονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατραχάκια. Πάντως, πιστεύω ότι αυτή η μετωπική σύγκρουση με τους «μεγάλους» θα αποτελέσει και ένα βασικό επιχείρημα των δυνάμεων κατοχής για την αναλογική απονομή δικαιοσύνης με την εφαρμογή ασφυκτικότερων ελεγκτικών μηχανισμών και εισπρακτικών μέτρων……”
enikos.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s