Βαξεβάνης: Αναζητούν εμένα αντί για την αλήθεια

Ο καταζητούμενος Κώστας Βαξεβάνης μιλάει στο Κουτί της Πανδώρας για το δημοσίευμα του HOT DOC και την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ αλλά και την προσπάθεια φίμωσης του δημοσιογραφικού λόγου και της αλήθειας.

=======================================================================

Εντολή σύλληψης του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη – Σχόλιο του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας

Βασική αρχή στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας είναι η προστασία δημοσιογράφων, bloggers και πληροφοριοδοτών.

“Θεωρούμε ότι η δημοσιοποίηση στην Κοινωνία εσωτερικών δημόσιων ή εταιρικών πληροφοριών, όταν αυτές αποδεικνύουν παράνομες ή ανήθικες δραστηριότητες, καταχρήσεις, διαφθορά, εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών και γενικά βλάβη της κοινωνίας, αποτελεί μορφή ηθικού θάρρους και πρέπει να ενθαρρύνεται και να προστατεύεται.

Έτσι πιστεύουμε ότι πρέπει να βελτιωθεί η νομοθεσία για την προστασία των δημοσιογράφων και των bloggers με την ταυτόχρονη πλήρη ανωνυμία και προστασία των πηγών τους.”

Οι πολιτικοί και οι υποτακτικοί τους δημόσιοι υπάλληλοι στο ΣΔΟΕ και στις Εισαγγελικές Αρχές, προσπαθούν να “καλύψουν” την περιβόητη λίστα “Λαγκάρντ” εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια. “Όλοι γνωρίζουν”, κανείς όμως δε μιλάει. Ένας δημοσιογράφος τόλμησε να βγάλει στο φως την αλήθεια. Ο Κώστας Βαξεβάνης τόλμησε να αποκαλύψει αυτό που όλοι ήθελαν να παραμείνει κρυφό με χίλιες δυο δικαιολογίες: “αποκτήθηκε παράνομα”, “δεν δόθηκε εντολή να ερευνηθεί” κτλ.

Ε, λοιπόν, η “εντολή” για έρευνα δόθηκε, από την αποκάλυψή της στο περιοδικό HOTDOC. Οι πολίτες κουράστηκαν να ακούν για δικαιοσύνη και να μη βλέπουν δικαιοσύνη, βαρέθηκαν να τους εμπαίζουν με τα “δήθεν” και τα “ίσως”.

Πρέπει να καταλάβουν, επιτέλους, οι πολιτικοί και οι παρατρεχάμενοί τους, ότι τα πράγματα  αλλάζουν και πλέον η διαφάνεια είναι το απαιτούμενο και όχι το ζητούμενο.

Η “λίστα Λαγκάρντ” είναι μια από τις πολλές λίστες (λίστα με τα εμβάσματα στις ελβετικές τράπεζες, λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες, τους φοροφυγάδες) που δεν αξιοποιήθηκαν από ένα κράτος που έχει καταρρεύσει εδώ και καιρό και από ένα πολιτικό σύστημα που βασίζεται στη διαπλοκή και στη διαφθορά. Σε αντίθεση με τα άλλα κράτη, όπως τη Γερμανία και τη Γαλλία, που χρησιμοποίησαν σωστά τις αντίστοιχες λίστες τους.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας στηρίζει το δημοσιογράφο και την αποκάλυψή του. Όπως στηρίζει και θα στηρίζει κάθε αποκάλυψη δημοσιογράφου που θα καταγγέλλει και θα δημοσιοποιεί την αλήθεια και στοιχεία για παράνομες πράξεις και αδικήματα.

Τέλος δηλώνει πως έχει την διάθεση και το κουράγιο να υποστηρίξει την ελευθερία του λόγου και της δημοσιογραφίας, με όποιο τρόπο μπορεί.


Παραπομπές:

Δελτίο τύπου της Αστυνομίας για την δίωξη Βαξεβάνη

Δήλωση προέδρου ΕΣΗΕΑ

Σχόλια από την ομάδα του HOTDOC

Εντολή από οικονομικό εισαγγελέα για αξιοποίηση της λίστας

www.pirateparty.gr

==================================
(29/10/2012)
… και μια εντελώς διαφορετική άποψη για την δίωξη Βαξεβάνη: Το πολύ το Βαξεβάνι κάνει το παιδί χαϊβάνι

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s