Οι εφτά χάντρες του Στουρνάρα

Όποιος λέει ότι η σκληρή διαπραγμάτευση τύπου Στουρνάρα με την τρόικα είναι μουσαντένια, τώρα θα φάει τη γλώσσα του. Διότι ο υπουργός κατάφερε το ακατόρθωτο: Δεν θα πληρώσουμε τον φόρο εισοδήματος σε τρεις διμηνιαίες, αλλά σε επτά μηνιαίες δόσεις. Εκεί που θα τα πληρώναμε δηλαδή σε έξι μήνες, θα τα πληρώσουμε σε επτά. Όσοι λάβουμε την πανταχούσα εντός του Αυγούστου, γιατί η πληρωμή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο, άρα όσοι τη λάβουν αργότερα πάλι στα ίδια θα είναι.

Και για να μη μείνει καμιά αμφιβολία σε πόση εκτίμηση μας έχουν, ο Στουρνάρας επαίρεται στη σχετική ανακοίνωση ότι , το υπουργείο θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των φορολογουμένων με κοινωνική ευαισθησία, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις δημοσιονομικές ανάγκες… Αφού δηλαδή μας φόρτωσαν θηριώδεις φόρους, αφού κατέβασαν το αφορολόγητο στα βάθη, αφού κατασκεύασαν εισφορές αλληλεγγύης, αφού έκαναν μόνιμες τις έκτακτες εισφορές όπως το χαράτσι, τώρα μας χαρίζουν επτά χάντρες αντί για έξι και θέλουν να τους συγχαρούμε κιόλας. Και προκαταβολικώς συγχαίρουν αυτοί πρώτοι τον εαυτό τους για την ευαισθησία τους.

Να δεις που αύριο θα μας πούνε και μαλάκες, λέει το τραγούδι. Ε, αυτό το αύριο με τον Στουρνάρα, είναι εδώ. Είναι σήμερα. Δεν πα να διαφημίζουν τα παπαγαλάκια ότι είναι τεχνοκράτης, σοβαρός, μάνατζερ και διάφορα άλλα –ο τύπος είναι της φυλής των ηθικά και συναισθηματικά αναλφάβητων που κυβερνούσαν χτες και κυβερνούν σήμερα τον τόπο. Διότι αν δεν ήταν θα ήξερε τουλάχιστον πότε να σωπαίνει, αντί να βγάζει και γλώσσα περί κοινωνικής ευαισθησίας τη στιγμή που δοξάζεται ως το δεξί χέρι του Σαμαρά στην εφαρμογή μιας πολιτικής κοινωνικής αναισθησίας.

Σάμπως έχει όμως ανάγκη ο κάθε Στουρνάρας; Θα τελειώσει την ευδόκιμη θητεία του στο υπουργείο, θα κάνει τη δουλειά που του ανέθεσαν, κι αυτό θα κοσμήσει το βιογραφικό του. Που θα εξαργυρώσει Κύριος οίδε πώς και με πόσα. Αν τον Ηλία Πλασκοβίτη, μέχρι προχτές γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, που απεργάστηκε όλες τις περικοπές για τον κοσμάκη, τον αντάμειψαν ήδη με μια αργομισθία 12.000 ευρώ τον μήνα για έξι χρόνια, σκεφτείτε ποιο θα είναι το μέλλον του υπουργού. Δεν μας λένε λοιπόν σήμερα ό, τι το άσμα λέει ότι θα μας πουν αύριο;
Καρτερός Θανάσηςwww.avgi.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s