Αντικρουόμενες απόψεις για τους μετανάστες

σε 4 σημερινά άρθρα:

1) Δάκρυα για τους λαθραίους, αναλγησία για τους Έλληνες της Σοφίας Βούλτεψη – http://www.elzoni.gr

2) Ο Ξένιος Δίας δεν μένει πια εδώ του Παντελη Μπουκαλαhttp://www.kathimerini.gr

3) Κάτοικοι Κυψέλης- Αγ. Παντελεήμονα τα «ψέλνουν» σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ – http://www.iefimerida.gr

4) Μαντρωμένοι αλλά όχι φιμωμένοι της Ευγενίας Ηλιοπούλου – http://www.avgi.gr
…..

Μαντρωμένοι αλλά όχι φιμωμένοι

Της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ – www.avgi.gr

Σάββατο πρωί. Στην Ομόνοια αλλά και στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Στην Γ’ Σεπτεμβρίου. Λίγο πιο κάτω από την Πλατεία Βικτωρίας. Κάθε δέκα μέτρα παρατεταγμένες οι ειδικές δυνάμεις και αστυνομικοί. Ντυμένοι σαν αστακοί με τις εδικές προστατευτικές στολές τους. Δίπλα τους κλούβες. Η περιοχή θύμιζε εμπόλεμη περιοχή, άσχετα αν ο κόσμος που κυκλοφορούσε δεν ήταν τρομαγμένος και ούτε τρομοκρατημένος. Μαζί τους, δίπλα ή παραδίπλα 20 έως 80 κρατούμενοι, αλλοδαποί, καθιστοί πάνω στην άσφαλτο.

Κοινό χαρακτηριστικό των συγκεντρωμένων στη σκιά; Το μελαψό δέρμα. Απουσία γυναικών. Νιότη. Παρανομία. Οι αστυνομικοί ήταν ικανοποιημένοι από τη φοβερή επιχείρηση. Μαζέψανε τόσους παρανόμους χωρίς να ανοίξει μύτη! Επιχείρηση σκούπα της Αστυνομίας. Για εξακρίβωση των στοιχείων και των ταυτοτήτων. Η επιχείρηση σκούπα μας προσφέρει ασφάλεια ή ήταν στάχτη στα μάτια μας; Αύριο πάλι θα φοβόμαστε να μην μας κλέψουνε και μη μας σκοτώσουνε για δύο δεκάρες. Σαββατιάτικα για να εντυπωσιάσουν τα πλήθη. Ο λαός να εγκωμιάσει το θεάρεστο έργο και να θαμπωθεί από την εργασιομανία των ειδικών δυνάμεων. Οι υποσχέσεις του υπουργού επιτελούς υλοποιούνται. Ο λαός προστατεύεται από τους κακούς μετανάστες. Βλέποντας τους αστυνομικούς εν δράσει θα ξεχάσουμε την οικονομική κρίση και ποιοι είναι οι πραγματικοί φταίχτες της κατάντιας μας;

Οι περαστικοί περνούσαν χωρίς φόβο. Οι ταυτότητές τους ήταν ελληνικές. Το θέμα δεν τους αφορούσε. Άμεσα. Άλλοι τα είχανε βρει μπαστούνια. Άλλοι θα φυλακιστούν ή θα φύγουν επειδή δεν είναι εντάξει τα χαρτιά τους. Πέρασα κι εγώ από δίπλα τους κουβαλώντας τα άχρηστα ψώνια μου. Κοίταξα τους ξένους. Αναζήτησα κάποιον γνωστό. Αναρωτήθηκα τι θα γίνει με αυτούς τους μαζεμένους ανθρώπους. Τι τους επιφυλάσσει η μοίρα; Σε δύο ώρες η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία. Συγκεντρώθηκαν πάνω από 500 άτομα. Προφανώς οι μισοί θα απελαθούν, οι άλλοι θα ξαναγυρίσουν στην περιοχή. Θα επιστρέψουν στη μαύρη δουλειά δηλαδή στη δουλεία. Χωρίς ασφάλεια και χωρίς αποζημίωση εάν θα τραυματιστούν. Ίσως τους συναντήσω στο Νοσοκομείο μου. Οι μισοί ασθενείς του ΕΣΥ είναι ανασφάλιστοι αλλοδαποί.

Μαντρωμένοι αλλά όχι φιμωμένοι. Οικονομικοί μετανάστες. Παράνομοι που ήρθαν, στην Ελλάδα, τη χώρα των θαυμάτων, για να βρουν στον ήλιο μοίρα. Απελπισμένοι και πεινασμένοι. Αυτά που βρήκαν ήταν σαφώς καλύτερα από τα χάλια που αφήσανε στα σπίτια τους. Θα συνεχίσουν να κάνουν τα πάντα για να ζήσουν. Οι ματιές τους μιλούσανε. Στέλνανε μηνύματα, δεν ήταν φοβισμένες και ούτε έκρυβαν μίσος. Η Ελλάδα, γι’ αυτούς, είναι δέκα φορές καλύτερη από τη φτώχεια και τη μιζέρια που αντικρίζανε στα σπίτια τους. Δεν θα την εγκαταλείψουν εύκολα επειδή δεν έχουν άλλη λύση. Η Ευρώπη έχει κλείσει τις πόρτες της στους νόμιμους κάτοικους της Ελλάδας θα δεχτεί τους μετανάστες;

Αυτοί φταίνε για τα χάλια μας; Αν θα φύγουν αυτοί η Ελλάδα θα ξεπεράσει την οικονομική κρίση; Θα σταματήσουν οι περικοπές των μισθών μας; Οι συνταξιούχοι μας θα ξαναπάρουν τις κανονικές συντάξεις τους; Θα πληρωθούν οι εφημερίες μας και θα επιστρέψουμε στους κανονικούς μισθούς μας; Θα ζήσουμε καλύτερα;

Κάτοικοι Κυψέλης- Αγ. Παντελεήμονα τα «ψέλνουν» σε ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ

Κάτοικοι και Επαγγελματίες 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος» – www.iefimerida.gr

Με μία ανοιχτή επιστολή-καταπέλτη τους προς το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, κάτοικοι του 6ου δημοτικού διαμερίσματος της Αθήνας, κατηγορούν την Αριστερά για την «καταστροφή της πόλης» και κάνουν λόγο για «δήθεν αριστερό προσωπείο ανθρωπισμού και αλληλεγγύης» σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης.

Συγκεκριμένα, κάτοικοι και επαγγελματίες του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος, που καλύπτει περιοχές όπως ο Άγιος Παντελεήμονας και η Κυψέλη κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ για τη θέση τους υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών και την «απροκάλυπτη συμπαράστασή τους στην παρανομία που μαστίζει την πόλη».

«Μόνο εάν είσαι τυφλός δεν βλέπεις την κατάντια της πόλης. Μόνο εάν είσαι κουφός δεν ακούς τις κραυγές των ανθρώπων που κινδυνεύουν και αναγκάζονται να ζουν σαν τα ζώα, μέσα σε πρώην αστικές γειτονιές και νυν φαβέλες. Μόνο εάν είσαι ηλίθιος δεν καταλαβαίνεις τι πραγματικά συμβαίνει» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους οι κάτοικοι ενώ προτείνουν στην Χρυσή Αυγή «να κάνει τον κ. Τσίπρα και την κ. Παπαρήγα επίτιμους προέδρους της, αφού ως φαίνεται συμβάλλουν τα μάλα στην άνοδο της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά από την απροκάλυπτη συμπαράσταση στην παρανομία που μαστίζει την πόλη, που εκφράζεται μέσα από ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, εμείς οι κάτοικοι του Κέντρου της Αθήνας, ακομμάτιστοι, αλλά ενεργοί πολίτες, αισθανόμαστε βαθιά θιγόμενοι και για τον λόγο αυτό χρωστάμε επιτέλους μία απάντηση σε όλους αυτούς που χρόνια τώρα δουλεύουν για την καταστροφή της πόλης και της χώρας κρυμμένοι πίσω από ένα δήθεν «αριστερό» προσωπείο «ανθρωπισμού» και «αλληλεγγύης».

Η Αριστερά κατάφερε να γίνει το καλύτερο δεκανίκι του καπιταλισμού και της παγκοσμιοποίησης κάνοντας έναν λυσσαλέο αγώνα και οργανώνοντας άπειρες προβοκάτσιες προκειμένου να εγκαταστήσει στην χώρα τους δουλέμπορους και τα πλήθη που αυτοί μετέφεραν.

Δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι από την μία πως είσαι κατά του καπιταλισμού και της παγκοσμιοποίησης και από την άλλη να υποστηρίζεις βασικές τους αρχές, όπως είναι η μαζική μετακίνηση πληθυσμών προς εύρεση εργασίας σε άλλες χώρες, γνωστή ως «κινητικότητα» (mobility) και η δημιουργία πολυπολιτισμικών κοινωνιών.

Τόσα χρόνια η «Αριστερά» δεν έχει πει ούτε μία λέξη για τις θέσεις εργασίας Ελλήνων και νόμιμων μεταναστών που κατέλαβαν οι μεταφερόμενοι από τα πέρατα της γης, λέξη για την εγκληματικότητα, λέξη για τα δις που στοιχίζει στον Έλληνα φορολογούμενο όλη αυτή η ιστορία. Κατά τα άλλα κόπτεται για τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Ούτε μία ανακοίνωση δεν έχει βγάλει για τα θύματα των «μεταναστών», που κακοποιούνται μέχρι θανάτου.

Αντιθέτως έχυσε τόνους μελανιού κατηγορώντας άπαντες διαμαρτυρόμενους για το χάλι της πόλης και διωκόμενους από τα σπίτια τους ως φασίστες. Η δε συμπόνοια για όλους αυτούς που έχουν εισβάλλει στην χώρα παράνομα περίσσευε στα κείμενα επιπέδου Βίπερ Νόρα, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι ανακοινώσεις για τις προσπάθειες της Πολιτείας να λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, εκτός από τραγικές και ανιστόρητες, είναι και προκλητικές απέναντι στους χιλιάδες Αθηναίους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, άφησαν τα μαγαζιά τους και τα γραφεία τους για να γλυτώσουν από την εγκληματικότητα, την βρώμα και την υποβάθμιση της ζωής τους.

Όλα αυτά ήταν αποτελέσματα του εποικισμού που υφιστάμεθα χρόνια τώρα και που επαγγελματίες αλληλέγγυοι έχουν βαφτίσει μετανάστευση

Μόνο εάν είσαι τυφλός δεν βλέπεις την κατάντια της πόλης. Μόνο εάν είσαι κουφός δεν ακούς τις κραυγές των ανθρώπων που κινδυνεύουν και αναγκάζονται να ζουν σαν τα ζώα, μέσα σε πρώην αστικές γειτονιές και νυν φαβέλες. Μόνο εάν είσαι ηλίθιος δεν καταλαβαίνεις τι πραγματικά συμβαίνει. Ως φαίνεται η σημερινή «Αριστερά» είναι και τα τρία.

Εάν συνεχιστούν όλες αυτές οι δηλώσεις προτείνουμε στην Χρυσή Αυγή να κάνει τον κ. Τσίπρα και την κ. Παπαρήγα επίτιμους προέδρους της, αφού ως φαίνεται συμβάλλουν τα μάλα στην άνοδο της.

Οι κάτοικοι του κέντρου στηρίζουμε τις προσπάθειες της Πολιτείας και καταγγέλουμε τις ανακοινώσεις αυτές ως γελοίες, τις πολιτικές που εκφράζονται στα ρηχά αυτά κείμενα ως επιφανειακές και επικίνδυνες, ενώ είναι πλέον πασιφανές πως όσοι ενστερνίζονται αυτές τις ιδέες πάσχουν από επιλεκτική τύφλωση και κώφωση.

Τους ευχόμαστε περαστικά, αν και η θεραπεία για την βλακεία δεν έχει βρεθεί ακόμη!

Υ.Γ. Προς τον κ. Τσουκαλά που προσβλήθηκε από το θέαμα των φοβισμένων θα θέλαμε να ξέραμε τι θα έλεγε εάν το παιδί του ήταν στην θέση του άτυχου κοριτσιού στην Πάρο και εάν η μάνα του είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου από αλλοδαπούς εγκληματίες. Κανείς μας δεν πρόλαβε να δει τον φόβο τους που σίγουρα καμία σχέση δεν είχε με αυτόν που πιθανόν να νιώθει κάποιος που του ελέγχουν τα χαρτιά.

Εν προκειμένω να επισημάνουμε πως στις πολλές επιχειρήσεις που είδαμε στην περιοχή μας δεν είδαμε κανένα αλλοδαπό γονατιστό, αντιθέτως ήταν καθισμένοι σε πεζούλια στον ίσκιο, δεν διαπιστώσαμε κανένα φόβο, αντιθέτως είδαμε σε περιπτώσεις περίσσιο θράσος, που οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν με πολλή ευγένεια.

Όσο για τους «έκπληκτους περαστικούς» προφανώς ο κ. Τσουκαλάς θα εννοεί τον εαυτό του. Είναι λογικό να είναι κάποιος που δεν πατάει ποτέ στα γκέτο έκπληκτος μπροστά στο θέαμα τόσων αλλοδαπών. Δεν ξέρουμε πόσους είδε ο κ. Τσουκαλάς να διαμαρτύρονται. Εμείς πάντως δεν είδαμε κανένα. Αντιθέτως είδαμε κόσμο να δίνει συγχαρητήρια στην Αστυνομία για το έργο της, το οποίο και ελπίζουμε να συνεχίσει.

Όσο για τους «Έλληνες που έχουν περάσει κατοχή, προσφυγιά και μετανάστευση » και ως εκ τούτου προσβάλλονται από τα γεγονότα αυτά έχουμε να πούμε τα εξής στον κ. Τσουκαλά. Οι Έλληνες έχουν ματώσει για αυτή την χώρα, για να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς και όχι για να χορεύουν στον ρυθμό που βαράει ο κάθε αλλοδαπός μαφιόζος από τα πέρατα της οικουμένης, που έχει εποικίσει τις γειτονιές τους. Η κάθε σύγκριση τριτοκοσμικών λαθρομεταναστών με τους Έλληνες που αναφέρει εκτός από ατυχής είναι και ανιστόρητη. Αυτό που μας προσβάλλει κ. Τσουκαλά είναι η ελαφρότητα με την οποία γίνονται τέτοιοι συνειρμοί και οι συνθήκες στις οποίες έχουμε αναγκαστεί να ζούμε, λόγω όλων αυτών που υπερασπίζεστε.

Στο εξής κάθε ατυχής ανακοίνωση θα τυγχάνει και απάντησης από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες. Η εσκεμμένη προπαγάνδα υπέρ της λαθρομετανάστευσης και της δήθεν καταπάτησης ανύπαρκτων ανθρώπινων δικαιωμάτων (π.χ. δικαίωμα παραμονής στην χώρα χωρίς νόμιμα έγγραφα, δικαίωμα μη ελέγχου από τα αρμόδια όργανα κτλ) τελείωσε.

Κάτοικοι και Επαγγελματίες 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος».

Ο Ξένιος Δίας δεν μένει πια εδώ

Του Παντελη Μπουκαλα – www.kathimerini.gr

Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο, με παραμέτρους πολύ περισσότερες απ’ όσες μάς επιτρέπουν να δούμε οι ιδεολογικές ή συμφεροντολογικές παρωπίδες μας. Και μία από τις αιτίες της τωρινής οξύτητάς του είναι η στάση της πολιτείας: τα κυβερνήσαντα κόμματα, καθένα με τη σειρά του, γνώριζαν ότι μεγάλο τμήμα της ανάπτυξης των προηγούμενων χρόνων οφειλόταν στην ανασφάλιστη και πάμφθηνη εργασία που εξαναγκαστικά παρείχαν οι μετανάστες. Ως και το «θαύμα» των Ολυμπιακών, με τα έργα που εσκεμμένα αφέθηκαν για την τελευταία στιγμή ώστε να θεωρηθούν πολυτέλεια οι διαγωνισμοί, οφείλουν εν πολλοίς στους κάθε χρώματος «μαύρους» την έγκαιρη πραγματοποίησή τους.

Κάποιοι, λοιπόν, καρπώθηκαν τα κέρδη της φτηνής εργασίας και ανέβηκαν στην κοινωνική κλίμακα, σαρκάζοντας όποτε άκουγαν για φορολογική συνείδηση κ.τ.λ. Οι ωφελημένοι, είτε προύχοντες των αγροτικών περιοχών ήταν είτε εργολάβοι, βουλκανιζατεράδες, κτηνοτρόφοι ή επαγγελματίες του τουρισμού, εν αντιθέσει με τους μετανάστες, ψήφιζαν. Ηταν κομμάτι του κοινωνικού κατεστημένου, του κομματικού συστήματος, του πελατειακού κράτους. Κι έτσι έμενε στα αζήτητα η νομιμότητα που επικαλείται τώρα η κυβέρνηση (και η ΔΗΜΑΡ;). Αλλωστε, ποιος θα γηροκομούσε τους υπερήλικους συγγενείς μας; Ποιος θα έδινε ζωή σε χωριά που έσβηναν; Ποιος θα συνέβαλλε στην άμβλυνση του δημογραφικού προβλήματος; Και ποιοι θα συνέδραμαν στην υποστύλωση των υπό κατάρρευση ασφαλιστικών ταμείων.

Τα ξέρουμε όλοι όλα αυτά. Αλλά τα κρύβουμε κάτω από το χαλί της ευαισθησίας και της συνείδησής μας, αφήνοντας έξω μόνο το έγκλημα. Γιατί τώρα προέχουν άλλα. Τώρα τον τόνο τον δίνει ο φόβος, γνήσιος ή καλλιεργημένος. Τώρα η «Χρυσή Αυγή», με υμνητές του Χίτλερ στους κόλπους της, είναι στη Βουλή και δίνει τη γραμμή, αφού υπερκέρασε τον «λάιτ» ΛΑΟΣ.

Αλλά τόσος κυνισμός πού βρέθηκε; Ποιος αρρωστημένος νους-νουνός αποφάσισε γελώντας σαρκαστικά να ονομάσει «Ξένιο Δία» το πογκρόμ; Υπάρχουν πιο ταιριαστά πλάσματα για να αναστήσουν οι ελληνολάτρες ονοματοδότες μετά τον Ξενοκράτη, τον Τειρεσία, τον Καλλικράτη κ.ά. Υπάρχει ο Κέρβερος, οι Εκατόγχειρες, ο Πανόπτης Αργος. Υπήρχε, χειρότερος απ’ όλους άρα και καταλληλότερος, ο Κύκλωπας Πολύφημος, όπως θα ξέρουν όλοι όσοι κινητοποιήθηκαν για να «αποδείξουν», διαστρέφοντας και διαβάλλοντας τα παραδεδομένα, ότι ο Ξένιος Δίας προστάτευε μόνο τους Ελληνες διαφορετικών πόλεων και όχι τους εθνικά ή φυλετικά ξένους.

Στην «Οδύσσεια», λοιπόν, οι Ιθακήσιοι φτάνουν στη γη των Κυκλώπων και ο Οδυσσέας προσπέφτει στον Πολύφημο, λέγοντας (μτφρ. Δ.Ν. Μαρωνίτης): «Σεβάσου τους θεούς· είμαστε / ικέτες σου· κι ο Δίας εκδικείται και τους ικέτες και τους ξένους, / ο Ξένιος Δίας που τιμώντας τους ξένους συντροφεύει». Αν η αιγίδα του Ξενίου Διός κάλυπτε μόνο τις ελληνικές πόλεις, όπως διατείνονται οι ανασκευαστές, κανένα δικαίωμα δεν θα είχε ο γνώστης Οδυσσέας να ζητήσει από τον Κύκλωπα να σεβαστεί τον φιλόξενο αρχιθεό. Εκτός και αποφασίσουμε ότι ο αναιδής, απολίτιστος και ξενοφάγος Πολύφημος ήταν Ελληνας. Ηταν;

Δάκρυα για τους λαθραίους, αναλγησία για τους Έλληνες

Σοφία Βούλτεψη – www.elzoni.gr

Είναι προφανές, γνωστό και παραδεκτό ότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι διακριτός, θεσμοθετημένος και σημαντικός για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και του κοινοβουλευτισμού.

Αυτό που ζούμε, όμως, αυτές τις μέρες, που η χώρα παραπαίει και κλυδωνίζεται στο χείλος του γκρεμού, είναι η επιτομή του παραλογισμού.

Αυτές τις μέρες διεξάγεται μια επιχείρηση με σκοπό η χώρα να απαλλαγεί από τις ορδές των λαθρομεταναστών.

Αλλά πριν καλά-καλά ξεκινήσει η επιχείρηση, άρχισε ο καθένας να λέει το μακρύ του και το κοντό του.

Άλλος ότι πρόκειται περί… πογκρόμ και πλήγματος στα ανθρώπινα δικαιώματα, συνδεόμενου μάλιστα με την επέτειο της… 4ης Αυγούστου (ΣΥΡΙΖΑ), άλλος ότι επιβαρύνονται οι περιοχές όπου μεταφέρονται οι λαθρομετανάστες (Ανεξάρτητοι Έλληνες), άλλος ότι το μέτρο είναι αναποτελεσματικό (Χρυσή Αυγή).

Όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, δεν προτείνεται κάτι άλλο.

Οι μοναδικές προτάσεις που φαίνεται να υπάρχουν είναι προτάσεις των άκρων – είτε να κρατήσουμε όλους τους λαθρομετανάστες εδώ και… να φέρουμε κι’ άλλους, είτε να τους βάλουμε σε ένα καράβι και να… κάνει ασκήσεις ο στόλος (ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων).

Αυτό που όλοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν είναι πως σε περιπτώσεις όπως αυτή της μάστιγας της λαθρομετανάστευσης, το σημαντικό είναι να σταλεί το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί άλλα κύματα παρανόμων «επισκεπτών» και πως θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να σταματήσει αυτή η επιδρομή.

Δεν αντιλαμβάνονται επίσης πως όλες αυτές οι παρεμβάσεις τους βλάπτουν και πολιτικά.

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή Έλληνας που να επιθυμεί τη συνέχιση αυτής της κατάστασης – ειδικά μετά την αποτρόπαια εγκληματική πράξη στην Πάρο.

Είναι πραγματική ύβρις να μιλάμε για δικαιώματα λαθρομεταναστών, όταν έχει με τόσο βάναυση τρόπο παραβιαστεί το δικαίωμα στη ζωή ενός νεαρού κοριτσιού – ενώ μετά πάσης βεβαιότητος κινδυνεύει κάθε κορίτσι, αλλά και αγόρι και ενήλικες, που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Παριστάνουν (κυρίως οι του ΣΥΡΙΖΑ, διότι οι άλλοι απλώς κάτι πρέπει να πουν) ότι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ στην πραγματικότητα απλώς προτιμούν να επικρατεί χάος στη χώρα, για να υποδύονται τους μελλοντικούς σωτήρες.

Παριστάνουν τους πονόψυχους και τους υπερασπιστές κάθε καρυδιάς καρύδι και στην ουσία αδιαφορούν για τους Έλληνες που δεινοπαθούν.

Έχουν και έναν ακόμη λόγο να προτιμούν την μπαχαλοποίηση της ζωής στη χώρα:

Όταν οι εικόνες που βλέπουν οι ξένοι – τουρίστες και επίδοξοι επενδυτές – είναι οι πιο τριτοκοσμικές, όταν δεν υπάρχει η παραμικρή ασφάλεια, όταν δεν μπορείς να κάνεις βήμα χωρίς να βρεθείς αντιμέτωπος με συμμορίες και την απόλυτη εξαθλίωση, ποιος θα πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα;

Ποιος επενδυτής θα έλθει να στήσει μια δουλειά σε μια χώρα όπου κυριαρχεί το έγκλημα, το παρεμπόριο, η ανομία;

Ποιος θα διανοηθεί να επισκεφθεί μια χώρα γνωρίζοντας ότι κινδυνεύει η ζωή του ενώ απολαμβάνει το ηλιοβασίλεμα σε μια ακρογιαλιά;

Η δυσφήμηση της χώρας, όμως, βολεύει εκείνους που την θέλουν εξαθλιωμένη και άφραγκη – για να έλθουν μετά να παραστήσουν τους σωτήρες.

Στην γειτονική Ιταλία, η προηγούμενη κυβέρνηση, αυτή του Μπερλουσκόνι, αποφάσισε την δημιουργία στρατοπέδων κράτησης σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Υπήρξαν και εκεί αντιδράσεις. Οι «βόρειοι» φώναζαν πως το πρόβλημα το έχει ο Νότος και επομένως έπρεπε, κατά τη γνώμη τους, στρατόπεδα να αποκτήσουν μόνο οι «νότιοι».

Η τότε κυβέρνηση, όμως, έστειλε αποφασιστικό μήνυμα: Η χώρα πρέπει να αδειάσει, θα ανοίξει από ένα στρατόπεδο σε κάθε περιφέρεια, τέλος. Και τα σκυλιά δεμένα.

Το σχέδιο, πάνω στο οποίο δούλεψε και η Ελλάδα, βασίζεται στο γεγονός ότι οι λαθρομετανάστες δεν πηγαίνουν σε μια χώρα για να μπουν στη φυλακή.

Έτσι, μόλις μετατρέπονται σε εγκλείστους, δηλώνουν τον τόπο καταγωγής τους και ζητούν να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Παράλληλα, πηγαίνει και το μήνυμα στους υπολοίπους πως αν αποτολμήσουν παράνομη είσοδο στη χώρα, θα βρεθούν κρατούμενοι.

Τέλος, επισημαίνω μια σοβαρή παράμετρο που δείχνει να μην πολυλαμβάνεται υπ’ όψη:

Πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χειμαζόμενη χώρα μας οφείλονται στην παράνομη μετανάστευση.

Ένα από αυτά, είναι και η θηριώδης αύξηση του ελλείμματος το 2010, όταν η ΕΛΣΤΑΤ περιέλαβε τα ελλείμματα των νοσοκομείων και των μεταφορικών ΔΕΚΟ στο γενικό έλλειμμα, οδηγώντας το στο 16%!

Πόσες φορές θα το πούμε; Τα ελλείμματα των νοσοκομείων οφείλονται εν πολλοίς και στην περίθαλψη λαθρομεταναστών, που εμφανίζονται στις εφημερίες και λαμβάνουν υπηρεσίες για τις οποίες δεν πληρώνουν ούτε σεντ.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα ελλείμματα των μεταφορικών ΔΕΚΟ, αφού κυκλοφορούν με τα μέσα μεταφοράς χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Οπότε, πήγε το έλλειμμα στο 16% (και) εξαιτίας των λαθρομεταναστών, με αποτέλεσμα να επιβληθούν στην Ελλάδα τα σκληρά μέτρα που ζούμε εδώ και τρία σχεδόν χρόνια.

Ε, δεν πάει πολύ να πεινάει όλος ο λαός για να κάνουν πλάκα οι «ανθρωπιστές»;

Οι οποίοι («ανθρωπιστές») φαίνεται πως απλώς χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα βάσανα των Ελλήνων. Ενώ στην ουσία κάνουν τα πάντα για να πολλαπλασιαστούν τα δεινά τους.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s