Κυνική δήλωση των FTD: Δεν θέλαμε να εκφράσουμε συμπάθεια αλλά να διαμορφώσουμε την κοινή γνώμη

Την επιλογή της υπερασπίζεται η Γερμανική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας Financial Times να απευθυνθεί στους Έλληνες ψηφοφόρους δύο μέρες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής παροτρύνοντας τους να μην ψηφίσουν το δημαγωγό Αλέξη Τσίπρα αλλά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

«Μία ανοικτή και διαφανής έκφραση γνώμης είναι πιο παραγωγική και ειλικρινής από την έμμεση έκφραση συμπάθειας, πολιτική που ακολουθείται από άλλες εφημερίδες», εκτιμά η αρχισυνταξία του γερμανικού οικονομικού φύλλου και διευκρινίζει ότι «η σύσταση για την ψήφο στις εκλογές δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως έκφραση πίστης σε ένα συγκεκριμένο κόμμα», αλλά αναφέρεται, όπως επισημαίνεται, στην συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση.

«Οι FTD όλα αυτά τα χρόνια κάνουν τις επιλογές τους με κριτική σκέψη και δεν συνδέονται με συγκεκριμένο κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων. Ο αναγνώστης είναι αρκετά ώριμος, ώστε να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα», τονίζεται.

Μέχρι τώρα η πρακτική αυτή αφορούσε μόνο τις γερμανικές εκλογές, τονίζουν οι FTD και εξηγούν πώς αποφάσισαν να γίνει η εξαίρεση:
«Οι ελληνικές εκλογές ήταν ιδιαίτερα σημαντικές και για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για το μέλλον της Γερμανίας και των άλλων Ευρωπαίων. Η κατάληξή τους μπορεί να ρίξει την ευρωπαϊκή Ήπειρο σε υπαρξιακή κρίση και να καταστρέψει την επί δεκαετίες επιτευχθείσα κοινωνική και υλική ευημερία.

Γι’ αυτό τον λόγο η εκλογική σύσταση της εφημερίδας δεν ήταν τίποτε λιγότερο αλλά και τίποτε περισσότερο από μία διαφανή έκφραση άποψης για την διαμόρφωση της κοινής γνώμης».
www.koutipandoras.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s