Το εργασιακό μοντέλο που οραματίζονται οι νεοφιλελεύθεροι μνημονιακοί

Κίνα: Πεθαίνουν στη δουλειά
Συχνό φαινόμενο έχουν γίνει πλέον οι αιφνίδιοι θάνατοι από υπερκόπωση των Κινέζων εργαζομένων. Όπως αναφέρει η Κινεζική καθημερινή εφημερίδα «Modern Express», μόνο στην Νάντζινγκ της επαρχίας Γιάνγκσου, το νοσοκομείο της πόλης παρέλαβε, μόνο μέσα στο μήνα Απρίλιο, τις σορούς περίπου 30 νέων ανθρώπων στην ηλικία των 30 ετών, οι οποίοι πέθαναν εν ώρα εργασίας.
Εντωμεταξύ, αυξημένο κατά 10% είναι το ποσοστό το ποσοστό θανάτων από αιφνίδιο έμφραγμα κατά την διάρκεια της δουλειάς στην Κίνα. Πριν μερικές εβδομάδες, 200 εργαζόμενοι σε κινεζική μονάδα παραγωγής της Foxconn κατέφυγαν στην απειλή ομαδικής αυτοκτονίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις αντίξοες εργασιακές συνθήκες και για το χαμηλό επίπεδο των αμοιβών.
Η διαπίστωση αυτή έρχεται να προστεθεί στα ευρήματα της Κινεζικής Ιατρικής Εταιρείας (ΚΙΕ), η οποία ανακοίνωσε πως το 60% των εργαζομένων γραφείου υποφέρουν από υπερκόπωση λόγω πολλών ωρών καθημερινής απασχόλησης. Η ΚΙΕ έδωσε επίσης στη δημοσιότητα τους εννέα εργασιακούς τομείς, όπου οι Κινέζοι υπάλληλοι υποφέρουν πιο πολύ από κούραση. Κατά σειρά, οι εννέα τομείς είναι: κατασκευαστικός, οικονομικά, παιδεία, ΜΜΕ, νομικός, πληροφορική, διαφήμιση, υπηρεσίες εξυπηρέτησης καταναλωτών και μεσιτικές επιχειρήσεις.
www.koutipandoras.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s