Κατά τα άλλα θα χρεωκοπούσαμε και θα μας πέταγαν έξω απ το ευρώ…

yannis-ioannou.com

Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν καταστροφή..
Η καγκελάριος Μέρκελ επανέλαβε το «όχι» της στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, χαρακτηρίζοντας το εν λόγω σενάριο καταστροφικό.
Συμφωνία για το ESM αναμένει ο Άσμουσεν. Η Άγκελα Μέρκελ απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει η Αθήνα τη ζώνη του κοινού νομίσματος. Ένα τέτοιο βήμα θα ήταν καταστροφικό και θα αποδυνάμωνε απίστευτα την ευρωζώνη, τόνισε η καγκελάριος σε συνέντευξή της προς το BBC. Ήταν «και πολιτική» η απόφαση για την δημιουργία της ΟΝΕ, πρόσθεσε η κα Μέρκελ.
Υπό την έννοια αυτή τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης δεν είναι δυνατόν να πουν σε άλλα μέλη ότι δεν τα θέλουν πλέον στην ζώνη του κοινού νομίσματος, διευκρίνισε η καγκελάριος, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ούτε στις ευρωπαϊκές συνθήκες.
Η Άγκελα Μέρκελ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει μακρύ δρόμο μπροστά της όσον αφορά την δημοσιονομική της εξυγίανση, «θα ήταν ωστόσο ένα μεγάλο πολιτικό σφάλμα να αποβληθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τη γερμανίδα καγκελάριο η παρούσα κρίση στην ευρωζώνη συνιστά συνέπεια της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης. (Deutsche Welle)

Σας θυμίζουμε τι γράφαμε πριν λίγο καιρό για το θέμα ΕΔΩ , σχετικά με τις δηλώσεις Σόιμπλε :
Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν πολύ ακριβή..για τις τράπεζες..
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε για απρόβλεπτους κινδύνους που θα είχε ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Αυτό θα είναι πολύ ακριβό, και κανείς δεν μπορεί να πει, πόσο ακριβό θα είναι»,
δήλωσε σε σχετικό βίντεο του υπουργείου που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, και στο οποίο ο Σόιμπλε απαντά σε ερωτήσεις πολιτών. «Το πρόβλημα είναι ότι όταν μια χώρα βγει από την Ευρωζώνη, το χρέος της παραμένει κατ’ αρχήν σε ευρώ. Και εκείνο θα πρέπει να εξυπηρετηθεί (…), Σε άλλη περίπτωση οι τράπεζες, οι οποίες έχουν απαιτήσεις, θα χρεοκοπήσουν», εξήγησε ο Σόιμπλε
exomatiakaivlepo.blogspot.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s